CR #4 Reiskind

weatherforecastWat de aankomende reis naar Costa Rica ook leuk maakt, is de voorpret. Die duurt nu al zo’n 9 maanden dus ons reiskind mag dan ook wel geboren worden.

Zo ben ik bijvoorbeeld al sinds september Spaans aan het leren. Ik heb er zelfs een korte cursus voor gevolgd samen met G die ik tijdens de cursus ook nog eens aan de kant zette waardoor het elke maandagavond weer ongemakkelijk hablar espanol was. Maar we hebben het overleefd en ik kan wel zeggen dat ik straks prima rijst met bonen kan bestellen.

Een ander onderdeel van de voorpret was het aanschaffen van allemaal handige reiszaken. De Lonely Planet voor Sinterklaas krijgen en er dan pas twee weken voor de reis eens inkijken. Ik heb gezocht naar de perfecte regenjas, want helaas reizen we in het regenseizoen, wandelschoenen en sokken. Wat dat betreft ben ik er helemaal klaar voor.

Voor de eerste 10 dagen hebben we ook alle locaties geboekt: de eerste twee dagen brengen we door in San José en daarna reizen we door naar een koffieplantage waar we varkens mogen voeren en het vee mogen hoeden. Vervolgens zullen we dieper naar het Zuiden afzakken om daar het Corcovado regenwoud te bezoeken.

Toch maak ik me enigszins zorgen over een aantal zaken. Na een gesprek met een collega die al in Costa Rica is geweest ben ik bang dat ik toch wel meer spinnen ga tegenkomen dan me lief is. En ik ben echt niet bang uitgevallen, maar spinnen vind ik drie keer niks. Dus dat wordt nog wel even een dingetje.

En nu ik zo naar de weerberichten van Costa Rica kijk, lijkt het land al weken te worden geteisterd door tropische stormen, waardoor het weerbeeld vooral bestaat uit onweer, regen en storm.

Maar goed, misschien valt het allemaal wel mee en als we echt niets kunnen ondernemen omdat we letterlijk weggespoeld worden dan kunnen we altijd nog een potje Hive gaan spelen. Een spelletje met insecten. Wat dan wel weer toepasselijk is.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s