De 5 voordelen van single zijn

thumbnail_img_8892De afgelopen twee maanden heb ik natuurlijk steen en been geklaagd over mijn singlestatus. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Als ik goed geslapen heb, zoals vandaag, kan ik opeens heel goed bedenken waarom het soms ook fijn is om single te zijn. 

1.Het blaasorkest

Het eerste voordeel doet zich al op de vroege morgen voor. Als je ’s morgens wakker wordt (ik schrijf dit in de je-vorm, zodat het lijkt of het niet over mezelf gaat en wat afstand creëer tussen de ranzigheden die komen gaan en mezelf) heeft je lichaam een hele nacht plat gelegen en daardoor heeft er zich een gigantische luchtzak in je darmen gevormd die graag wil worden uitgelaten.

De wekker gaat en jij en je vriend worden wakker. Er wordt het nodige geklef uitgewisseld en terwijl hij je daarbij liefdevol in de ogen kijkt, denk jij alleen maar aan die baal met lucht die een buitensporige hoeveelheid ruimte inneemt in je darmkanaal. Normaal zou je wensen dat hij eindeloos lang met je bleef knuffelen, maar op deze momenten hoop je dus dat hij zo snel mogelijk het pand verlaat, zodat jij eindelijk die scheet kunt laten die zo hard is dat zelfs je kat ervan schrikt.

Als je single bent, heb je nooit meer last van deze ochtendmarteling en kun je blaasorkesten houden naar hartenlust.

2. Suijkerbuijk

Ik ben gek op zoetigheid. Als ik uit eten ga, blader ik altijd eerst naar de laatste bladzijde van de menukaart om te kijken hoe creatief de chef is met suiker. Door mijn liefde voor zoet word ik al een paar jaar vergezeld door een gezellig suikerbuikje (er zijn trouwens mensen die Suijkerbuijk als achternaam hebben, hoe vet is dat :)). Alhoewel geen enkel vriendje ooit heeft geklaagd over mijn vetrandje is er weleens een soort van kritiek geuit in de vorm van een voorstel dat in eerste instantie attent leek: Zullen we een dessert delen?
Mijn eerste (interne) reactie was altijd: NEE! Ik wil die witte chocoladetaart, sinaasappelparfait, perencrumble mousse, karamelfontein, bananenexperience, kokosijs, aardbeiensoep en frambozen wentelteefjes helemaal voor mezelf. Maar ja, een dessert delen is best romantisch, het is minder ongezond, goedkoper en ik wilde niet te gulzig overkomen. Dus ja “we delen wel” zei ik dan. Maar het was nooit genoeg. Met pijn in mijn maag keek ik toe hoe de andere helft van het dessert in de mond van vriendlief verdween.

Vanaf nu is mijn dessert weer voor mij alleen.

3. Als hij haar niet wil, dan wil ik haar wel!

Natuurlijk is het belangrijk om er elke dag fris en fruitig bij te lopen. Ook voor je collega’s en vrienden is het prettig als je hen welriekend en verzorgd met je aanwezigheid verblijdt.
Maar als je een partner hebt, doe je net dat beetje extra dat net een beetje meer tijd vraagt. En met name het ontdoen van lichaamsbeharing is een tijdrovende en kostbare activiteit. Je kunt dit op een aantal manieren aanpakken: je kunt simpelweg de boel laten weglaseren (kost wat, maar dan heb je ook wat…eh niets meer), je kunt een brazilian wax nemen of je kunt zelf aan de slag met mesjes of mousse. Dat laatste geniet mijn voorkeur, met name omdat ik weglaseren zo definitief vind en als ik ooit een vriendje met een apenfetisj krijg dan hebben we een probleem, de brazilian lijkt me pijnlijk en ongemakkelijk (ik snap sowieso niet waarom veel vrouwen doodsangst hebben om hun foef te laten zien aan de huisarts, maar ze spreiden zonder te morren hun benen voor de Braziliaanse waxwijven) dus ik kies voor het mes. Maar aan het mes kleven een aantal nadelen. Zo is schaamhaar net gras. Als je het maait dan is dat eigenlijk puur voor het zicht want een dag later is het alweer gegroeid. Zo gaat dat ook met schaamhaar: scheer je het maandagochtend dan kun je maandagavond al opnieuw beginnen. Maar als je dan die kleine stoppeltjes wilt scheren, leidt dat vaak tot bloederige taferelen en een uiterst oncharmant aangezicht. Ook oksel- en beenhaar dienen elke dag opnieuw te worden geschoren om de vrouwelijke gladheid te behouden. Steeds vaker vraag ik me af waarom ik dat eigenlijk doe? Het is gedoe, ik word er zelf niet perse gelukkiger van. Dus als ik single ben, bepaal ik zelf wel wanneer ik me scheer of niet.

4. Fuck you, ik eet pizza.

Dit nadeel/voordeel heb ik wel een beetje aan mezelf te danken. Ik vind het leuk om voor anderen te koken, maar alleen voor anderen. Als ik in mijn eentje ben, vind ik het mega triest om twee uur in de keuken te staan om een maaltijd te bereiden die ik in mijn eentje in 5 minuten naar binnen schuif. Door dat uitgebreide koken, leg ik de lat wel hoog. En dan zijn de verwachtingen voor elke maaltijd hooggespannen. In het begin is dat prima, als je elkaar 1 keer per week ziet. Maar als de relatie zich doorontwikkelt en je elkaar steeds vaker gaat zien, dan sta ik opeens 4 keer per week de chef uit te hangen. En daar heb ik helemaal geen tijd voor. Als ik dan vroeg: Wat zullen we eten vanavond? Kreeg ik altijd een antwoord (hoopvol): kies jij maar. En als ik dan aankondigde dat ik een pizza ging halen, droop de teleurstelling van zijn gezicht af. Pizza? Daar zitten vet veel calorieën in. Dus toen stond ik uiteindelijk toch nog een gezonde maaltijd te koken. Nu ik dit tik, denk ik dat ik eigenlijk gewoon te laf en te lief ben. Ik had moeten zeggen: wil je geen pizza? Dan eet je geen pizza, maar ik wel. Dus dat ga ik in het vervolg gewoon zeggen.

5. So long, ongevraagde kritiek

Als je zo veel samen bent met iemand dan leert iemand je heel goed kennen. Dat is mooi, maar grote kans dat iemand dan ook je minder leuke kanten leert kennen. Dat geldt natuurlijk ook andersom. Hoezo had je niet in je Tinderprofiel gezet dat je verslaafd bent aan kaas of dat je moet huilen als je geen parkeerplek kunt vinden? Het duurt dan ook niet lang voordat je deze mini-irritaties naar buiten brengt: hey…ik houd niet zo van kaas, kun je je verslaving misschien onder controle houden als ik er ben? Of: weet je, het is eigenlijk best kinderachtig als je huilt wanneer je geen parkeerplaats kunt vinden. Helemaal kut is het als je kritiek krijgt op een eigenschap waar je zelf best wel content mee bent. Zo hebben al mijn exen commentaar op mijn liptrekken gegeven (ik trek velletjes van mijn bovenlip, heel irritant). Dat is een eigenschap waar ik zelf wat minder blij mee ben, maar dat betekent niet dat ik elke dag op commentaar zit te wachten. BJ werd regelmatig gek van mijn onopgeruimdheid en ook N begon zich daar lichtelijk aan te ergeren. Begrijpelijk, maar ik had ook absoluut geen behoefte om daar iets aan te doen. Als ik dat wil, dan bedenk ik dat zelf wel en tot die tijd hoef ik niet dagelijks kritiek te krijgen.

En hiermee sluit ik, liptrekkend te midden van de chaos op mijn bureau af.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s