Dag #2 – De wereld jankt vandaag –

12752034fe394485473d174000294d75aHVpbGVuLmpwZw==.jpg_500x500Apen kunnen niet praten. Dat weet je. 
Maar toch zit je na anderhalf uur Dawn of the plantes of the apes te janken om pratende apen die sorry tegen elkaar zeggen. 

Laatst las ik ergens dat mensen het meest huilen om het verlies van een dierbare, een verbroken relatie of een zielige film. Meestal beoordeel ik een film op zijn vermogen om mij nat te maken. Okay, die is flauw. Maar als een film me weet te raken op welke manier dan ook dan ben ik een tevreden klant. Relaties, natuurlijk als ik die zou moeten beoordelen op de hoeveelheid tranen die ik daarvoor heb gelaten zitten daar een paar Oscarwinnaars tussen. Lees hier meer over janken.

Vandaag jankte de wereld ook de hele dag. Het resultaat vindt u in de goten van de straten. Aan de ene kant was dat goed aangezien ik mijn een-na-laatste motorrijles had en ik nog nooit in de regen had gereden. ” Heb je dat ook weer gehad,” zei mijn instructeur.

En dan Nidhi, die zich al anderhalf jaar heeft verschanst in het immer bruisende Byron Bay, sprak ik vandaag ook na drie maanden radiostilte. We spraken over werk en vrienden, maar natuurlijk over de liefde. Precies tien jaar geleden gingen we samen naar Salou, een vakantie die iedere jongere een keer moet hebben meegemaakt, en toen dachten we allebei dat we  ons rond ons dertigste in een soort huisje-boompje-beestje situatie zouden bevinden. We zijn verre van die situatie verwijderd en de vraag is: willen we dat überhaupt wel? Ik heb geen idee…de toekomst is troebel net zoals het vizier van mijn motorhelm vanmorgen.

Vanuit de woonkamer klinkt er een stroom van oerkreten uit de normaal gesproken zo stille mond van mijn Duitse huisgenoot. Gelukkig is er nog iemand die niet jankt vandaag.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s