Bijna Baby Time

Tijdens de verlofperiode van mijn tweede zwangerschap schreef ik een blog over bakerpraatjes en het voorspellen van het geslacht van de baby. Bij baby nummer 3 weten we het geslacht wederom niet, maar erover speculeren blijft leuk. Vandaar een update van dezelfde blog, maar dan voor baby 3.

En uiteraard kan er weer een voorspelling worden gedaan via Google Forms. Wordt het een meisje of een jongen en op welke datum wordt hij of zij geboren? Omdat het nu helaas duidelijk is dat ik rond 12 maart ingeleid zal worden liggen de mogelijke bevaldatums waarschijnlijk dichtbij elkaar, dus om een duidelijk winnaar aan te kunnen wijzen, kun je nu ook het gewicht van de baby voorspellen.

Even de feiten:
Ik ben uitgerekend op 26 maart, maar ze gaan sowieso inleiden met 38 weken, omdat de baby te groot wordt geschat. Volgens de laatste metingen zou de baby nu al 3500 gram zijn. Maar ja, er is een foutmarge van 15% voor die metingen.
Op 5 maart ben ik officieel 37 weken en het is dus mogelijk zich in die week al aandient.
Onze dochter woog 3300 gram bij de geboorte met 39.1 weken.
Onze zoon woog 4200 gram bij de geboorte met 38.4 weken.

Hieronder ga ik de traditionele bakerpraatjes af en gebaseerd op die dingen doe ik zelf ook nog een voorspelling.

1. Morning Sickness

Het enige bakerpraatje waar wellicht een kern van waarheid in zit in verband met de oestrogeen productie. Als je in verwachting bent van een meisje produceer je meer oestrogeen. Hier kunnen sommige vrouwen heftig op reageren. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je een meisje krijgt als je last hebt van misselijkheid en overgeven, maar de kans is wel groter. Dit is exact hetzelfde als bij de zwangerschap van E en R en die bleken een jongen en een meisje te zijn. Dus het maakt voor mijn zwangerschappen geen donder uit, wel was ik heel moe in het eerste trimester en dat duidt vaker op een jongen. Voor dit bakerpraatje houd ik de voorspelling op een jongen.

2. De vorm en plaats van de buik

Alhoewel dit wetenschappelijk nergens op slaat, zweren veel vrouwen bij deze theorie. Alle zwangeren zullen dit herkennen: je loopt ergens naar binnen en ongevraagd komen onbekenden je vertellen wat het geslacht van je baby is gebaseerd op hoe jij je buik draagt. Een hoge en ronde buik zou duiden op een meisje en een lage, meer puntige buik op een jongen. Mijn buik begon aan het begin heel hard te groeien, maar lijkt nu wat langzamer in omvang toe te nemen. Dit kan ook komen, omdat ik zelf gewicht aan het verliezen ben door mijn diabetesdieet. De baby is net zoals bij E en R al helemaal ingedaald. Mijn fysiotherapeut is ervan overtuigd dat het een meisje is, maar toch…de baby beweegt veel en lijkt behoorlijk sterk. Dus ik denk toch eerder aan een jongen.

3. Cravings

Het is algemeen bekend: wil je tijdens je zwangerschap meer zoet? Dan krijg je een meisje. Heb je meer trek in zout? Dan krijg je een jongen. Met E had ik op het einde super veel zin in fruit, vooral verse smoothies waren in trek. Nu heb ik vooral veel trek in aardse smaken. Beetje gek, maar ik hield niet echt van bietjes, nu wel. Ook wortels verslind ik. Daarnaast gaan de broodjes pindakaas er ook goed in, wat ik bij de zwangerschap van R ook had. Vandaar dat ik denk dat het een jongen is.

4. Hartslag

Ook hier zit een kern van waarheid in: de hartslag van een jongetje is lager dan die van een meisje bij de geboorte. Toch is het lastig om in de buik te bepalen wat de hartslag is. De baby beweegt of slaapt en dat heeft invloed op de hartslag uiteraard. Men zegt dat een hartslag boven 140 duidt op een meisje en een hartslag onder de 140 op een jongen. Gek genoeg zeiden ze bij de geboorte van E. in het ziekenhuis dat een lage hartslag juist duidt op een meisje. De hartslag van de baby is steeds tussen de 130 en 140 als deze wordt gemeten, dat was exact zo bij de andere twee. Hier zijn er dus gelijke kansen voor een meisje en jongen.

5. Onhandig

Ben je onhandiger dan normaal dan krijg je een jongen en als je alles nog onder controle hebt dan krijg je een meisje. Op dit moment heb ik helemaal niet het gevoel dat ik onhandig bezig ben, ik vergeet misschien soms wat, maar ik heb alles nog goed onder controle. Bij de zwangerschap van R was ik echt wel wat klungeliger, dus dan wordt dit een meisje.

6. Boeren

Hoe meer boeren je laat, des de groter de kans op een meisje. Tijdens E. boerde ik heel wat af, meer dan deze of de vorige zwangerschap. Maar nog steeds heb ik veel last van gassen. Dus ik ga weer voor een meisje.  

7. Hormonen

Volgens de theorie verwacht je een meisje als je extra emotioneel reageert op zaken. Ik ben wel sneller geïrriteerd, maar voel me niet melancholisch. Bij E. had ik wel meer last van emotionele buien en werd ik harder geraakt door zielig nieuws, bij R was dat wat minder. Van de week keek ik de documentaire Oranje Helmen over het Nederlandse reddingsteam dat in Turkije hielp na de aardbeving. Daarin waarin heftige dingen te zien, maar ik hield het wel droog. Dat zou betekenen dat het nu een jongen kan zijn. 

8. Schoonheid

“Meisje stelen je schoonheid.” In het begin van de zwangerschap van E en R had ik last van acné. Nu heb ik dat ook weer gehad. Bij R hield ik ook veel vocht vast, dat heb ik nu totaal niet. Ik ben wel enorm moe en zie er ook moe uit. En er is nog een wezenlijk verschil in mijn uiterlijk: mijn borsten waren bij R veel groter dan bij E. Nu zijn ze niet zo enorm als bij R. Dus op ba sis daarvan krijgen we een meisje

9. Harig

Als je haar flink groeit op allerlei plekken dan is de kans groot dat je een jongen krijgt. Heb je last van haaruitval en duffe lokken dan is de kans op een meisje groter. Bij al mijn zwangerschappen is er een stagnatie in haargroei geweest. Mijn been- en okselhaar groeit nauwelijks bijvoorbeeld. Ik weet wel dat mijn haar bij R een stuk vettiger was. Dat is nu ook niet het geval, dus dan ga ik op dit punt voor een meisje.

10. De linea negra

De linea negra is zo’n streep die zwangeren soms over hun buik hebben, sommige paarden hebben ‘m over hun rug (een aalstreep). Als die streep van je vagijn tot je navel loopt, is de kans op een meisje groter. Loopt ‘ ie helemaal door tot je ribben dan is het een jongen. Bij mijn is hij erg licht, maar hij loopt door tot mijn ribben.

11. Left right left

Jongetjes schijnen vaker links te liggen en daarom zou je als zwangere een voorkeur hebben om op je linkerzij te slapen. Al mijn baby’s liggen rechts in de buik, deze ook weer. Dus op dit punt kan ik geen voorspelling doen. De kansen voor een jongen of meisje zijn hier gelijk.

12. Koude voeten

Normaal gesproken heb ik ALTIJD koude voeten. Dat betekent dat ik met sokken aan ga slapen en soms zelfs twee paar aan heb. Nu heb ik het altijd warm en slaap ik zonder sokken, ik heb het überhaupt bloedheet de hele dag. Dat schijnt te betekenen dat het een meisje wordt.

13. De Chinees

De Chinese gender predictor is duidelijk: een meisje.

14. Maya’s 

De Maya’s zijn het overigens niet eens met de Chinezen: ik was 37 toen de baby werd verwerkt en dat was in de zevende maand van 2022. Dat duidt op een jongen.

15. NUB

De meiden van E’s geboortegroep waren er na het zien van de eerste echofoto van overtuigd dat deze baby weer een meisje is. Ook ik dacht een meisjes-NUB te zien. Dus ik houd het hier op een meisje.

nub3.jpg

De eindstand:

Jongen: 8
Meisje: 9

Net als de vorige keer komt een meisje als winnaar uit de bus, maar toen werd het een jongen. In ieder geval zijn er een aantal opvallende dingen:

  • De baby is groot en beweegt veel
  • Ik heb minder grote borsten dan bij R en ik houd ook minder vocht vast
  • De NUB duidt wel meer op een meisje dan een jongen

En toch…sinds ik deze baby op de echo heb gezien, denk ik zelf eerder aan een jongen. Dus ik negeer de statistieken en denk zelf dus dat het weer een

De Maya’s zijn het overigens niet eens met de Chinezen: ik was 37 toen de baby werd verwerkt en dat was in de zevende maand van 2022. Dat duidt op een jongen wordt.

Ik vind het natuurlijk super leuk om overal een spelletje van te maken. Dus wil je het geslacht en de uitgerekende datum voorspellen: vul het dat hier in. Dan krijg je een kleinigheidje opgestuurd als je er het dichtst bij zit. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s