Dag 1 Lord of the Rings

Ik houd nogal van dingen kopen. Het nadeel hiervan is dat ik aan al die dingen onderdak moet bieden. Dus soms verkoop ik wat via Marktplaats, zodat er weer plek in huis en in de portemonnee vrijkomt voor andere nieuwe dingen.

Nog leuker vind ik het om spullen van een ander te verkopen en zo 100% winst op te strijken. Bijvoorbeeld de spullen van mijn man. Pas geleden vond ik het tijd om de fietskar te verkopen. Het ding stond stof te happen, omdat het geschikt is voor maar 1 kind. Al snel had ik een bod van een mevrouw uit Tilburg die beloofde de vraagprijs te betalen en de kar de volgende dag op te komen halen..

De volgende dag kwam mevrouw Tilburg op de afgesproken tijd de fietskar ophalen. Ze vertelde dat zij en haar partner een 6 maanden oude baby hadden en dat ze beide aan wielrennen deden. Ze wilden de fietskar dus achter de racefiets bevestigen. Volgens mijn man kon dat allemaal prima met de bijgeleverde ring die je aan het wiel van de fiets vastmaakte. Hij vertelde er ook maar meteen eerlijk bij (verrassing!) dat de andere ring nog op zijn eigen fiets zat en dat hij die nog niet kon overhandigen, want daarvoor had hij een speciale schroevendraaier nodig. Mevrouw Tilburg was niet voor een gat te vangen en vroeg of er geen andere mogelijkheid was om de ring er op een andere manier af te slopen. Volgens mijn man niet.

In het kader van relatiebeheer liepen mijn man en ik mee naar de auto om de fietskar erin te tillen. Tot onze verrassing zaten partner en baby daar al minstens 20 minuten te wachten. Blij dat ze eindelijk haar benen kon strekken vouwde de vrouw van mevrouw Tilburg zich uit de Renault Twingo en stelde zichzelf voor. De baby maakte lachend oogcontact en ik wilde iets zeggen over zijn/haar vrolijkheid, maar ja, tegenwoordig is een baby niet meer vanzelfsprekend een hij of een zij, en de baby had een zeer genderneutrale outfit aan, dus ik koos voor een dito benadering.
¨Wat een vrolijkerd is het! ¨ Nadat de fietskar ingeladen was, namen we afscheid met de belofte dat ik zo snel mogelijk de ring op zou sturen.

Maar dagen werden weken en weken werden maanden. Nog steeds had familie Tilburg geen extra ring. Geheel terecht ontving ik de afgelopen weken dan ook regelmatig een vriendelijke herinnering uit Tilburg. Zo ook gisteren, een noodkreet: ze willen op 29 juli op fietsvakantie en hebben de ring echt nodig. Dus vandaag toog mijn man naar Amsterdam met zijn VanMoof waar de ring op de serviceafdeling met een speciale schroevendraaier verwijderd werd. Trots kwam hij aanzetten met het stuk metaal en vervolgens deelde ik mevrouw Tilburg mede dat de ring in ons bezit is. De moraal van dit verhaal is dat je altijd je spullen op volledigheid checkt alvorens je ze op Marktplaats zet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s