Dinsdag Bingedag op Twitter – Maart

Tijdens Dinsdag Bingedag kijken we met een aantal Twitteraars tegelijkertijd een film op Netflix of Amazon Prime. Achteraf geven we onze mening. Dit zijn de films van maart.

Sans Répit

Matige Franse thriller die zou moeten gaan over een politieagent die per ongeluk iemand doodrijdt, het lijkt verbergt en daarna op de hielen wordt gezeten door een gevaarlijke crimineel. Het gaat echter vooral over het verstoppen van het lijk. De film is uit balans en er wordt ook nog eens met de Franse slag geacteerd. Wat mij betreft kun je deze overslaan.


Against the Ice

Het eerste uur is een beetje saai. In de tweede helft komt er meer leven in de brouwerij. Het acteerwerk is puik, vooral van Joe Cole, die we kennen als ijskoude gangster in Peaky Blinders. In deze film voegt zijn personage wat warmte toe aan de kille omstandigheden. De moeite waard om te kijken.


Bohemian Rhapsody

Als je deze in 2018 niet in de bioscoop hebt gezien, moet je je sowieso schamen, daarna moet je ‘m nu op Netflix kijken. Het verhaal van Queen, en in het bijzonder Freddy Mercury, wordt hier op kleurrijke wijze verbeeld door Rami Malek. Voor niet-fans van Queen, zoals ik, heeft het ervoor gezorgd dat er nu standaard wat Queen hits in mijn playlist staan. Een uitstekend aanstekelijke film.


The Adam Project

Wellicht kunnen we Ryan Reynolds in het verleden laten? Ik ben geen fan van hem. Walker Sobell als de jonge Adam maakt echter wel indruk. De film probeert soms te hard om cool te zijn: actiescènes afgewisseld met kinderachtige grappen. Maar het emotionele aspect in deze film is wel interessant en zou nog dieper uitgewerkt kunnen worden. Want wat zou jij doen als je de kans zou krijgen om met je jongere zelf en je overleden vader in gesprek te kunnen gaan?


I am Legend

Mijn favoriete Will Smith film waarin hij legaal rake klappen mag uitdelen aan zombies. Het eerste uur van de film is het sterkst waarin Smith en zijn hond samen de verlaten straten van New York verkennen. De decors zijn indrukwekkend en Smith bewijst dat hij kan acteren. Het tweede deel van de film valt terug op ouderwetse “wij tegen zijn” monsterverhalen. Maar evengoed is dit een topper in het genre.


Uitleg:
De beoordelingen die kijkers kunnen geven zijn: super, goed, matig, teleurstellend. Die beoordelingen worden omgezet in cijfers (1-4). De totaalscores hebben een maximum van 4.

De films van maart zijn allemaal te zien op Netflix.

Wil je ook meekijken en stemmen? Check dan vanaf maandagmiddag het twitteraccount van Ginger Lemon.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s