Dinsdag Bingedag op Twitter – Februari

Tijdens Dinsdag Bingedag kijken we met een aantal Twitteraars tegelijkertijd een film op Netflix of Amazon Prime. Achteraf geven we onze mening. Dit zijn de films van Februari.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank

Anna en haar beste vriendin Hannah zitten vast in Bergen-Belsen en Hannah blikt terug op hun vriendschap. Ik voel me altijd een beetje schuldig als ik een film over de Tweede Wereldoorlog slecht beoordeel. De afwisseling tussen de vrolijke tienerescapades en de donkere tijden in Bergen-Belsen slaat de plank mis. Ook wordt Anne Frank neergezet als een jongensgekke tiener en volgens mij was ze meer dan dat.


The Tinder Swindler

Een man doet zich op Tinder als de zoon van een diamantenmagnaat voor en licht zo vrouwen op. Goed verhaal, matige docu. Hij had best wel iets korter gemogen en minder “is aan het typen” en whatsapp geluidjes. Ik mis ook het verhaal van de Europese politie, Interpol. Waarom is deze jongen niet gepakt voor zijn daden in Europa? Het lijkt mij dat er voldoende bewijs is.


Anne+

Anne gaat binnenkort emigreren naar Canada om bij haar vriendin te zijn. Maar is dat echt wat ze wil? Verfrissende en interessante film over een jonge queer vrouw. Ik vond het verhaal niet sterk, er gebeurde weinig en het editwerk was zeer matig. Het voelde alsof er grote happen uit het verhaal waren genomen waardoor sommige gebeurtenissen uit het niets kwamen.


Portrait de la jeune fille en feu

Een lust voor het oog is deze film waarin twee vrouwen: een schilderes en haar subject onverwachts verliefd op elkaar worden. De mooie plaatjes en dito vrouwen creëren een droombeeld waaruit je liever niet wilt ontwaken. Toch vond ik de plot niet speciaal genoeg om deze film onvergetelijk te maken.


Uitleg:
De beoordelingen die kijkers kunnen geven zijn: super, goed, matig, teleurstellend. Die beoordelingen worden omgezet in cijfers (1-4). De totaalscores hebben een maximum van 4.

De films van februari zijn allemaal te zien op Netflix.

Wil je ook meekijken en stemmen? Check dan vanaf maandagmiddag het twitteraccount van Ginger Lemon.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s