#2 Shooters – PP2G

Met de uitgeknipte advertentie uit de Telegraaf in mijn achterzak fietste ik naar huis. Ik had alle mazzel van de wereld toen ik een jaar eerder de studio aan de Kanaalstraat voor maar 19 euro per maand kon betrekken.

Ik liep stage bij een woningbouwvereniging. De woning stond op de renovatielijst, omdat er vocht in de muren zat. Daardoor konden ze de woning niet op reguliere wijze verhuren, dus mocht ik erin voor enkel de servicekosten.

Voor een beetje vocht was ik niet bang, ik had immers al heel wat gebroken harten weggejankt. Dus ik betrok de woning en schilderde alle muren barbieroze. De klamme studio, “De Stuif In” genaamd, werd het middel- en startpunt van de vele stapavonden van onze vriendengroep.

Maar het was zondag. Het Leidseplein was gisteren, een avondje MSN was vandaag. Ik zette de vergeelde computer aan. Terwijl de machine blazend en ratelend aan zijn vijf minuten durende opstartsessie begon, trok in een gemakkelijke outfit aan. In de keuken maakte ik een kop thee en zette ik de kip met rijst van gisteren in de magnetron.

Ik logde in op MSN en surfte naar de website http://www.pp2g.com* om te kijken of ik nog nieuwe berichten had. Het envelopje dat de inbox moest aanduiden was geel gekleurd wat betekende dat er nieuwe berichten waren. Ik klikte erop. Een bericht van John:

“Hi chicka!

What’s up! Nog veel kroegtijgers getemd dit weekend? Ik zit bij mijn ouders in Eindhoven even niet de gekste te zijn. Vanavond weer treinen naar Damkso. Volgende week fissa in de HMH, zin om samen te gaan dansen?”

Het was een verademing dat John, die op de foto een combinatie leek van Lenny Kravitz en Benjamin Bratt, zelf het initiatief nam voor een date.
“PIIIIINNNGGG” het schelle geluid van de goedkope magnetron kondigde de gereedheid van de kip met rijst aan. Met het bord voor mijn neus tikte ik een bericht aan John:

“Johnnyboy,

Vandaag gewerkt, zondag, dus tijgers liggen hun roes uit te slapen. Rustig dagje. Have fun in de trein, maar niet te veel, je moet wat energie bewaren voor volgende week als we samen gaan dansen. Voeg me maar toe op MSN, dan stemmen we daar de details af.”

Daarna opende ik mijn mail en schreef een mail aan steve@shooters.com waarin ik mezelf wegzette als een doorgewinterde barvrouw die klaar was om door te zomeren. Kauwend op de inmiddels lauw geworden kip met rijst, fantaseerde ik over een warme zomer in Portugal.

*PP2G was een online urban community (focus op r&b, rap, hiphop, latin) waar je op de hoogte werd gehouden van events. Je kon er een profiel aanmaken en foto’s bekijken van feesten. Maar eigenlijk was het een verkapte datingsite.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s