#8 Opvang

Het gebeurt niet vaak dat de kinderen op dit tijdstip (08:20) allebei slapen, dus ik grijp de kans om even wat te tikken voordat ik de hele dag alleen met de kinderen ben.

Dinsdag is mijn ‘mamadag’. Voorheen was ik altijd alleen met E. op die dag, maar sinds 4,5 maand heb ik ook de zorg van R. erbij. Twee kinderen zo snel achter elkaar krijgen, was een bewuste keuze, maar dat maakt wel dat het op de dinsdagen nu flink aanpoten is. Straks worden de kinderen wakker: E. schreeuwt om melk, R. krijst om de borst, schone luiers moeten aangetrokken worden, bananen in stukjes gesneden, op het potje voor de televisie, spuug verwijderen van de bank, struikelen over speelgoed, speentjes die kwijt zijn, tot het tijd is voor de middagslaapjes. En dan begint het huishouden. Want de stapel met wasgoed vouwt zichzelf niet op.

Het is natuurlijk ook gezellig en ik voel de band met de kinderen sterker worden als ik intensief de dag met hen doorbreng. Maar ik ben ook enorm blij met onze kinderopvang: De Bommelburcht in Bussum. We zijn verwend met de lieve leidsters op de groepen, de warme maaltijd die de kinderen tussen de middag krijgen en de prachtige locatie met ruime speelplekken en een mooie buitenplaats. E. vindt het er geweldig. Ze gaat elke keer met veel plezier naar de opvang niet in de laatste plaats omdat haar lover F. er ook te vinden is.

Als ik dan weer een foto van E. en F. samen zie, breekt mijn hart bij de gedachte dat we haar in maart van de opvang halen. Dan moet ze weer wennen aan nieuwe kindjes en leidsters in Heerhugowaard. Een opvang vinden die bij haar en ons past, is een uitdaging. Er is geen opvang in de buurt die warme maaltijden aanbiedt voor lunch, de meeste hebben verticale groepen (onze kinderen gaan nu naar een horizontale groep*) en ik heb het al even gechecked: bij geen enkele opvang is een tweede F. te vinden.

*In een verticale groep zitten alle kinderen tussen de 3 maanden en 4 jaar samen op een groep. In een horizontale groep zitten baby’s en dreumesen samen en gaan ze nadat ze 2 zijn geworden naar de peutergroep.


Een reactie op “#8 Opvang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s