Verlofblog #3 Old Wives Tales 2

28 maart ben ik uitgerekend van onze tweede baby en we weten het geslacht nog niet. Tijdens de vorige zwangerschap wisten we het geslacht ook niet en daarom schreef ik een maand voor de bevalling een blog over bakerpraatjes. Uiteindelijk kwam het overzicht op 50/50 uit, maar in mijn eindconclusie schreef ik, gebaseerd op de NUB dat ik dacht dat we een meisje zouden krijgen. Ik ga weer een poging doen om het geslacht voor deze baby te bepalen door midden van dit lijstje. 

1. Morning Sickness

Het enige bakerpraatje waar wellicht een kern van waarheid in zit in verband met de oestrogeen productie. Als je in verwachting bent van een meisje produceer je meer oestrogeen. Hier kunnen sommige vrouwen heftig op reageren. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je een meisje krijgt als je last hebt van misselijkheid en overgeven, maar de kans is wel groter. Dit is exact hetzelfde als bij de zwangerschap van E., maar op basis van deze theorie zou E. dan een jongen zijn geweest. We zullen zien of het nu wel klopt. 

2. De vorm en plaats van de buik

Alhoewel dit wetenschappelijk nergens op slaat, zweren veel vrouwen bij deze theorie. Alle zwangeren zullen dit herkennen: je loopt ergens naar binnen en ongevraagd komen onbekenden je vertellen wat het geslacht van je baby is gebaseerd op hoe jij je buik draagt. Een hoge en ronde buik zou duiden op een meisje en een lage, meer puntige buik op een jongen. Mijn buik is vooral heel groot en rond op dit moment. De baby ligt ook al vrij laag, maar dat komt omdat hij of zij helemaal is ingedaald. In mijn zwangerschapsclubje zijn er 4 vrouwen die een meisje verwachten en 2 verwachten een jongen. De dames met de jongens hebben een veel grotere buik, dus ik schaar me daar ook onder. Verdict: jongen.

3. Cravings

Het is algemeen bekend: wil je tijdens je zwangerschap meer zoet? Dan krijg je een meisje. Heb je meer trek in zout? Dan krijg je een jongen. Met E. had ik op het einde super veel zin in fruit, vooral verse smoothies waren in trek. Nu heb ik vooral veel trek ik zoetigheid. Ben & Jerry’s, zelfgemaakte baksels, nougat van de notenkraam. En dan zijn er ook nog broodjes bapao en friet. Kortom: ik heb vooral trek in slechte dingen. Maar de zoetigheid voert de boventoon, dus ik ga hier voor een meisje.

4. Hartslag

Ook hier zit een kern van waarheid in: de hartslag van een jongetje is lager dan die van een meisje bij de geboorte. Toch is het lastig om in de buik te bepalen wat de hartslag is. De baby beweegt of slaapt en dat heeft invloed op de hartslag uiteraard. Men zegt dat een hartslag boven 140 duidt op een meisje en een hartslag onder de 140 op een jongen. Gek genoeg zeiden ze bij de geboorte van E. in het ziekenhuis dat een lage hartslag juist duidt op een meisje. De hartslag van de baby is steeds tussen de 130 en 140 als deze wordt gemeten. Ook hier zijn er dus gelijke kansen voor een meisje en jongen.

5. Onhandig

Ben je onhandiger dan normaal dan krijg je een jongen en als je alles nog onder controle hebt dan krijg je een meisje. Dit is wel degelijk anders dan de vorige zwangerschap: ik vergeet meer, ik laat meer dingen uit mijn handen vallen. Dus ik ga dit keer voor een jongetje

6. Boeren

Hoe meer boeren je laat, des de groter de kans op een meisje. Tijdens E. boerde ik heel wat af, meer dan deze zwangerschap. Maar nog steeds heb ik veel last van gassen. Dus ik ga weer voor een meisje.  

7. Hormonen

Volgens de theorie verwacht je een meisje als je extra emotioneel reageert op zaken. Ik ben wel sneller geïrriteerd, maar voel me niet melancholisch. Bij E. had ik wel meer last van emotionele buien en werd ik harder geraakt door zielig nieuws. Dat zou betekenen dat het nu een jongen kan zijn. 

8. Schoonheid

“Meisje stelen je schoonheid.” In het begin van de zwangerschap van E. had ik last van acné. Nu heb ik dat ook weer gehad. Verder zie ik eruit als een ballon, ik houd overal vocht vast. Als ik in de spiegel kijk, vind ik mezelf nou niet bepaalt mooi. Dus op ba sis daarvan krijgen we een meisje

9. Harig

Als je haar flink groeit op allerlei plekken dan is de kans groot dat je een jongen krijgt. Heb je last van haaruitval en duffe lokken dan is de kans op een meisje groter. Aangezien ik van de week opmerkte dat de haren op mijn benen nauwelijks groeien, en mijn hoofdhaar in het begin van de zwangerschap met bosjes uitviel gok ik op een meisje.

10. De linea negra

De linea negra is zo’n streep die zwangeren soms over hun buik hebben, sommige paarden hebben ‘m over hun rug (een aalstreep). Als die streep van je vagijn tot je navel loopt, is de kans op een meisje groter. Loopt ‘ ie helemaal door tot je ribben dan is het een jongen. Bij mijn is hij erg licht, maar hij loopt door tot mijn ribben.

11. Left right left

Jongetjes schijnen vaker links te liggen en daarom zou je als zwangere een voorkeur hebben om op je linkerzij te slapen. E. lag rechts in mijn buik en deze baby ligt ook rechts in mijn buik, dus daar ligt een meisje.

12. Koude voeten

Normaal gesproken heb ik ALTIJD koude voeten. Dat betekent dat ik met sokken aan ga slapen en soms zelfs twee paar aan heb. Nu heb ik het altijd warm en slaap ik zonder sokken, ik heb het überhaupt bloedheet de hele dag. Dat schijnt te betekenen dat het een meisje wordt.

13. De Chinees

De Chinese gender predictor is duidelijk: een meisje.

Screenshot 2019-10-14 at 11.11.28.png

14. Maya’s 

De Maya’s zijn het overigens eens met de Chinezen: ik was 35 toen de baby werd verwerkt en dat was in de zesde maand van 2020. Dat duidt op een jongen.

15. NUB

We hebben dit keer minder goede echofoto’s voor de NUB. De baby lag ten tijden van de echo met de rug naar ons toen. Wel was hij of zij heel erg actief in de buik. Maar op basis van de NUB kan ik geen inschatting maken. Deze blijft dus op een meisje of jongen staan.  nub3.jpg

Onze echofoto:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eindstand:

Jongen: 8
Meisje: 9

Als ik kijk naar welke punten vorige keren juist voorspeld hebben zijn dat punt 5,6,7,11 en 12. Ook nu weer zijn daar meer punten voor die op een meisje duiden. 

Ik vind het natuurlijk super leuk om overal een spelletje van te maken. Dus wil je het geslacht en de uitgerekende datum voorspellen: vul het dat hier in. Dan krijg je een kleinigheidje opgestuurd als je er het dichtst bij zit. 

 


Een reactie op “Verlofblog #3 Old Wives Tales 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s