Dag #12 Hartslag

creatureAls ik ’s morgens wakker word, is het eerste wat ik doe op mijn Fitbitapp kijken.

De app laat de status van mijn hartslag in rust zien. Die hartslag neemt namelijk toe als je zwanger bent. Mijn normale hartslag in rust is 64 en direct na de succesvolle bevruchting steeg deze gemiddelde 1 punt per dag tot gemiddeld 77.

Zo ging dat ook bij mijn vorige zwangerschappen. De miskramen werden vaak al aangekondigd door een daling van die hartslag in rust. Mijn hartslag was bijvoorbeeld steeds 77 of 78 en opeens daalde hij naar 75. Al snel volgde er dan een miskraam.

De afgelopen dagen ben ik extra op mijn hoede, omdat mijn hartslag weer naar 75 is gedaald. Dit hoeft niets te betekenen, maar echt gerustgesteld ben ik nog niet.

Aan de andere kant heb ik behoorlijk last van kwaaltjes. Gisteren was ik zo misselijk dat ik bijna moest overgeven. Ik ben de hele dag moe en kan zelfs middagdutjes doen. En ik heb meer last van boeren dan het Malieveld op 19 oktober 2019. Hoe vervelend ze ook zijn, ze bevestigen wel dat ik zwanger ben. Waarvan precies dat weet ik nog niet, maar zondag weten we meer. Nog een paar dagen geduld dus…


Een reactie op “Dag #12 Hartslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s