Dag #10 Jaarverslagen

050718_EC_numbers_featVoor veel mensen is er in de zomer weinig te doen op het werk. De helft van de klanten is met vakantie, het aantal opdrachten loopt terug of de productie is gehalveerd.

Voor mij geldt dat er helemaal niets te doen is: mijn klanten zijn scholen en die zijn in de zomer dicht. Waar docenten en leerlingen 1,5 maand vakantie hebben, moeten mijn collega’s en ik ons beraden op de start van het nieuwe schooljaar door jaarverslagen van scholen te lezen.

Dat gaat ongeveer zo:

De school faciliteert netwerken gericht op kennisdeling en samen kennis ontwikkelen, maar ook verdiepende ….

Hey! Een Whatsapp in de bevalgroep van november. Een van de kinderen kan zichzelf optrekken aan de box. Geweldig! Ik app terug: geweldig!

… sessies met experts of inspiratiesessies rondom specifieke thema’s. Ons aanbod
‘op maat’ is verder doorontwikkeld. En we hebben het samenspel tussen …

Even op Twitter kijken, eventjes maar. Iemand heeft iets over de Cybertruck van Tesla geschreven. Robert wil ook een Cybertruck. Het schijnt dat Elon Musk bereid is om het uiterlijk van de Cybertruck aan te passen als het toch niet in de smaak valt. Ik app Robert hierover, maar volgens Robert zal dat niet gebeuren. Er zijn inmiddels 500.000 reserveringen voor de Cybertruck en een daarvan staat op Roberts naam.

Vacante functies worden door het bestuur systematisch aan herplaatsbare kandidaten aangeboden. In incidentele gevallen wordt bij …

Zag ik nou een foto van een barbecuende Justin Timberlake voorbijkomen? Even zijn Instagram bekijken. Saai, die barbecuefoto is nergens te bekennen.

De stelselmatige verhoging van de pensioenleeftijd is aanleiding geweest voor de school om beleid …

Er is ophef over Adele. Mensen vinden dat ze er gek uit ziet. Ik ken Adele niet zo goed. Ik weet dat het een voluptueuze vrouw is met een sexy stem. Ik ga naar haar Instagram. Oh ja ze is niet echt vol meer te noemen. Ik zie een vrolijke vrouw met krulletjes die poseert in een shirt met halve maantjes voor een televisie waarop Beyoncé te zien is. Opeens ben ik benieuwd of ze kinderen heeft, Adele. Dus ik Google haar en kom erachter dat ze een zoon van 8 heeft en dat ze een postnatale depressie heeft gehad.

Het resultaat van 2019 bedraagt € 6.242.000. Dit is € 6.783.000 hoger dan het begrote resultaat van negatief € 541.000….

Mijn moeder komt binnen, want die past vandaag op E. terwijl ik nieuwsberichten van Adele en Justin Timberlake lees. Ze vraagt of ik al gehoord heb van de muisstromen. Ik wist niet dat ze veel last hadden van muizen. Ik heb het verkeerd begrepen, het zijn geen muis stromen, maar muistromen. Ze legt uit dat er gisteren een Pool is verdronken bij Julianadorp door zo’n muistroom. Een strand waar mijn familie vaak heen gaat, dus het nieuws komt ineens dichtbij. De Pool scheen 3 kinderen te hebben willen redden uit de zee, maar dat heeft hij met zijn eigen leven moeten bekopen. Ik bekijk een filmpje op de website van de NOS waarin uitgelegd wordt wat je moet doen als je in een muistroom terecht komt. Meezwemmen met de stroming is het devies.

Om te voorkomen dat de komende 15 jaar de voorziening onderhoud van de scholen negatief wordt, zijn bij enkele scholen extra dotaties gedaan…

Er komt een mail binnen op mijn hotmail. Een boete, alweer. Vorige week had ik ook al een boete van 44 euro voor 5 kilometer te hard bij Maartensdijk. Dit maal is het een boete voor een overtreding op dezelfde dag, maar dan in Frankrijk. Hoe kan het dat we langzaam deden over de rit van 400 kilometer en toch twee boetes hebben?

En zo ging het nog wel even door. Ik vind het in deze tijden extreem lastig om me te concentreren. Er zijn geen deadlines of afspraken en het lezen van de jaarverslagen is niet bepaald een traktatie voor de creatieve geest. Daarnaast zijn al mijn collega’s met vakantie en ben ik ook nog eens zwanger waardoor ik rond 16:00 compleet inkak en het liefst tot etenstijd met een dekentje op de bank kruip. Ik gebruik voor mezelf vooral het zwangerschapsexcuus, maar dat neemt niet weg dat ik me ’s avonds toch een beetje schuldig voel en hoop dat mijn agenda snel weer zal vollopen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s