Dag #6 Mooie Afsluiter

mdeGisteren was onze laatste vakantiedag in Marminiac. In de vroege ochtend namen we afscheid van de vliegende mieren en de spin achter de spiegel.

In plaats van een hotel vooraf te boeken, had ik besloten dat ik rond 16:00 zou kijken wat er beschikbaar zou zijn in de regio en dan zouden we rond 18:00 stoppen met rijden en ergens overnachten.

De reis kwam vanzelfsprekend traag op gang, omdat we eerst de ‘geleende’ audiotour terug moesten brengen naar chateau Milandes. Daarna duurde het ruim een uur voordat we op de snelweg waren.

Na 300 kilometer rijden was het dus al 16:00 en moest ik op zoek naar een accommodatie. Ik vond een prachtig chateau: Du Bois Renault. Daar hebben we nog kunnen zwemmen en deelgenomen aan de Table d’hôtes met een aantal andere gasten. Een perfecte afsluiter van de Franse voyage.

Nu zijn we thuis en we werden wederom verwelkomd door spinnen. Het spinnen van de katten welteverstaan. En nu we alles hebben opgeruimd en mijn haar in de verf zit, ben ik even gaan zitten voor deze blog.

Precies een week geleden schreef ik dat ik opnieuw zwanger ben. Dit is dus mijn vijfde zwangerschap. Inmiddels heb ik drie miskramen gehad. Allemaal tussen de 5 en 6 weken. Dat is nog een geluk bij een ongeluk. Ik ken verhalen van vrouwen die pas in de tiende week hun kindje verloren of zelfs nog later.

Vandaag ben ik 4 weken en 4 dagen zwanger. De afgelopen week was ik er redelijk relaxed onder. Ik heb ook nauwelijks symptomen en voel me behoorlijk energiek. Pas als de vijfde week ingaat zal ik bloednerveus zijn en elke dag wel 10 keer mijn hartslag checken (want die is hoog als je zwanger bent) en bij elk kriebeltje dat ik ‘daarbeneden’ voel naar de wc sprinten.

De afgelopen week deed ik twee zwangerschapstesten in Frankrijk en toen ik net thuiskwam, heb ik er weer een gedaan. Er is duidelijk te zien op de foto dat de teststreep donkerder wordt. Dat is een goed teken, want dat houdt in dat mijn lichaam flink wat HCG aanmaakt, het hormoon dat vrouwen aanmaken als ze zwanger zijn. Het is dus wel mooi dat de vakantie afloopt met een mooie oploop.

 


Een reactie op “Dag #6 Mooie Afsluiter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s