Dag #5 Chateau Animaux

file-20200519-152292-3nomu2Marminiac is een plaatsje in Lot met ongeveer 370 inwoners. Wanneer je het dorp binnenrijdt valt het aantal huizen dat te koop staat direct op. Verschillende luiken zijn dichtgetimmerd en in de scheuren van de muren groeit onkruid. 

Waar zijn dan die 370 inwoners vraag je je misschien af. Nou, die 370 inwoners zitten allemaal in ons charmante, maar slecht onderhouden, chateau (Robert noemt het een chateau, want die noemt alles wat groot en vrijstaand is een chateau).

Al eerder schreef ik over de vliegende mieren invasie. Daar bleef het niet bij. Woensdagavond ontdekte ik een gi-gan-tische spin in onze badkamer. Hij was minimaal 3 cm groot, dik en zwart met langere benen dan Doutzen Kroes. De spin was begonnen aan zijn avondwandeling over de provinciale wegen van zijn web tot hij mij zag en vluchtend voor mijn angstkreet weer snel achter de spiegel kroop. Ik schakelde de hulp van Robert in die de spin om zeep moest helpen. Maar hij weigerde. Robert, padvinder in hart en nieren, ziet het nut van spinnen meer in dan ik. Spinnen eten muggen, dus hij verleende ons in feite een gunst. Echt gerustgesteld was ik niet: “Maar hij is groot en dik.” “Dat komt, omdat hij succesvol is in zijn werk,” zei Robert. De spin mocht blijven, op voorwaarde dat de badkamerdeur met een handdoek en tassen werd gebarricadeerd.

Donderdag ging Robert naar de kelder om de wasmachine te gebruiken. Toen hij de was inlaadde hoorde hij geritsel bij de stapel met opblaasbaar speelgoed voor in het zwembad. Hij besloot op onderzoek uit te gaan. Toen hij een paar slappe luchtbedden wegschoof, sidderde er opeens een zwarte slang langs hem die verdween in een gat in de muur. Een ogenblik later zag hij een muis, die als hij het kon een zucht van verlichting zou slaken, wegtrippelen richting een ander gat

En als klap op de vuurpijl hadden we gisteren een vleermuis binnen die de weg naar het duister niet meer wist te vinden. Het arme beest fladderde als een jojo door het huis totdat het eindelijk een ontsnappingsroute via het dakraam vond.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s