Mijn 2019 ABC

561c02e0-0585-4f9f-b348-11861bf8a1eaIn 2018 wist ik dat mijn leven in 2019 zou veranderen, maar dat het zo drastisch zou veranderen had ik niet durven hopen of verwachten.

Een nieuwe woning waarin veel geklust moest worden, een partner met wie ik me geen moment verveel en natuurlijk een baby maken dat er maar weinig tijd over was en is om te bloggen. De Amerikaan opperde dat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof lekker veel zou kunnen schrijven. Nu E. er eenmaal is, ziet hij hoe lastig het is om überhaupt even naar de wc te gaan als je nodig moet. Dus ja, de bezoekersaantallen van dit blog dalen en dat is niet zo gek.

Vorig jaar schreef ik dat ik mijn best ging doen om 12.500 hits te halen. Dat is niet gelukt, het zijn er 9.200 geworden. Toch schreef ik meer dan in 2018; welgeteld 1 blog meer: 49 in plaats van 48. Laat ik voor het komende jaar maar minder ambitieus zijn; het zou fijn zijn als het aantal bezoekers niet omlaag gaat in 2020.

Een positieve noot: veel bezoekers weten mijn blog te vinden via Facebook of Twitter, maar voor het eerst in de geschiedenis van dit blog kwamen de meeste bezoekers via de zoekmachines. In 2018 kwamen de meeste bezoekers via Twitter.

De best gelezen blogs gepubliceerd in 2019:

  1. In retrospect: de zwangerschap: terugblik op zwanger zijn en bevallen
  2. Mijn 2018 ABC
  3. Afscheids ABC: mijn afscheidsbrief aan Amsterdam
  4. Sylvie Maestro: mijn mening over Sylvie Meis en haar “wake up” filmpje
  5. Vrijdagavond: over samenwonen

De internationale bezoeken:

Screenshot 2020-01-03 at 16.22.26

 

Vorig jaar stond Canada nog op de vierde plaats en die is nu uit de lijst verdwenen, terwijl er dit jaar meer bezoekers uit Engeland kwamen. Ook Indonesie schittert in afwezigheid, maar daar heb ik wel Australie voor terug gekregen. Jeej mate!

 

En dan nu mijn persoonlijke jaaroverzicht in een abc…

A – Amerika

Deze blijft onveranderd. Amerika wordt zo langzaamaan mijn tweede thuis. En ik ben inmiddels verloofd met een Amerikaan. Ik heb altijd al een zwak voor het land gehad. Ik houd van gemak en snelheid en Amerika is een land waar ik dat terugvind. Ik sluit niet uit dat we er ooit gaan wonen, wie weet wat de toekomst brengt.

img_2342

B – Burgerlijk Bussum

Inmiddels ben ik ingeburgerd in Bussum; ik zet elke donderdag de Kliko buiten en ik klaag op zijn Hollands mee in de buurtapp. Verhuizen naar het hart van ’t Gooi was een van de beste beslissingen die ik de afgelopen jaren heb genomen. Eindelijk weg uit het troosteloze Bos & Lommer (waar geen bos en lommer te bekennen is). We wonen in een gezellige straat waar ik al mijn buren ken. Ik heb Franse les van onze Zwitserse buurvrouw en de overbuurvrouw past met liefde op onze katten. En laatst kwam er zelfs iemand aan de deur om luiers vragen in plaats van een kopje suiker.

C – (la) Cubanita

Alhoewel de desserts uit de vriezer komen, is dit toch een belangrijke ontdekking voor ons geweest; een all-you-can-eat tapas keten bij ons om de hoek. Een paar gerechtjes moet je mijden, maar als je eenmaal weet wat lekker is dan is het een prima avondje uit.

D – Dora

Onze eerste baby kwam in mei bij ons wonen, ze heet Dora en ze doet haar naam eer img_1866aan. Ze is enorm nieuwsgierig en als het even kan glipt ze naar buiten om de wereld te ontdekken. Ze haalt de Amerikaan soms het bloed onder de nagels vandaan, omdat ze niet luistert en alles doet wat niet mag. Maar ze is super zacht en gezellig en dat maakt een hoop goed.

E – E. onze dochter

Iemand zei laatst: “Je kunt je nu toch bijna niet meer voorstellen hoe het leven zonder haar was!” Daar ben ik het niet mee eens. Ik weet nog heel goed hoe het zonder haar was. Het leven was van mij alleen. Nu mag ik mijn leven met haar delen en ik kijk ernaar uit wat we in de toekomst als gezin met elkaar gaan beleven.

F – Fitbit

De ex-werkgever van de Amerikaan en mijn belangrijkste raadgever als het gaat om fit blijven.

img_0082

G – Gellak

Om de drie weken liet ik mijn nagels het afgelopen jaar doen bij een lieve dame in Marken. Vanwege de reistijd en mijn gebrek aan tijd heb ik een paar weken geleden een thuisstudio aangeschaft van Pink Gellac. Inmiddels heb ik er al twee keer mijn nagels mee gedaan en ik vind het een enorme aanrader!

H –  Hearthstone

Terug van weggeweest, mijn favoriete game op mijn telefoon. Het is een kaartspel dat op Magic lijkt, maar iets simpeler speelt. Nu ik de solo mode heb ontdekt, kan ik het ook spelen zonder gebonden te zijn aan een tegenstander.

I – Italki

Italki is een website waar je taaldocenten kunt vinden. Ik ben daar actief als docent Nederlands en geef naast mijn baan als accountmanager digitale NT2-lessen. Aan het begin was het wat onwennig, maar nu zweer ik bij de digitale lessen.

J – Janken

Ik zag vanmorgen The Two Popes en daar zegt Paus Fransicus op het einde: “If there have to be tears, let them be tears of joy.” Dat ging zeker voor mij het afgelopen jaar op: de eerste echo waarop we een hartslag zagen, het eerste nachtelijke huilen van E. en het huwelijksaanzoek een paar weken terug. Toch heb ik ook tranen van verdriet gelaten: toen Dora een keer ontsnapte of toen er in de zomer een abces moest worden weggesneden.

a5c3922f-8ce6-498e-b1fa-6378457cb31e

K – Kolven

Ik schreef al eerder dat ik borstvoeding geven erg zwaar vind. In het begin deed het vooral pijn en nu alles op de rit is, vind ik het vervelend dat mijn borsten de Steven Spielbergs van mijn leven zijn. Om de paar uur moet er gekolfd worden en als ik dat even niet doe dan begint de boel te lekken. Het is winter, over het algemeen koud en ik heb helemaal geen zin om mijn tieten er steeds uit te hangen. Ik sleep de kolfspullen naar de gekste plekken mee, om ervoor te zorgen dat E. altijd moedermelk kan krijgen. Ik zou blij zijn als deze periode er op zit.

L –  Lorenzo il Magnifico

Samen met drie andere bordspelfanaten speel ik 4X1. Dat betekent dat we een bordspel minstens 4 keer spelen. De intentie is dat we daardoor echt een spel leren kennen en daardoor onze strategie kunnen optimaliseren. Na 4 keer spelen komt er een winnaar uit de bus die dan een wisselbeker mee naar huis neemt. Lorenzo is het enige spel dat ik heb gewonnen dit jaar.

M – Midsommar

De beste film die ik in 2019 zag volgens mijn Letterboxd account.

N – New York

De laatste trip die ik samen met de Amerikaan maakte, was in september naar New York. Ik was 7 maanden zwanger en moest elk half uur wel even zitten, maar het was de moeite waard. Manhattan zelf was bijzonder, maar Brooklyn heeft echt mijn hart gestolen. Ik ga er graag nog eens naartoe om Brooklyn en andere wijken te ontdekken.

img_2368

O – Opa en Oma

Het is heerlijk om mijn eigen ouders met mijn dochter bezig te zien. Haar geboorte brengt ons als familie vaker samen en dat is erg mooi.

76bb65e7-1310-43af-a043-2625eef61d7a

 

P – Pakketjes

Vraag me alsjeblieft niet hoeveel pakketjes ik het afgelopen jaar al in ontvangst heb genomen. Spullen voor in het huis, babyspullen, gadgets voor Robert, kattenvoer, bordspellen. De pakketbezorger herkent me inmiddels ook buiten werktijden om en belt niet meer aan, omdat hij weet dat er een baby is. Tegenwoordig klopt hij zachtjes op het raam.

Q –  Qlote

Dat ik dit jaar niets met de Q kan bedenken, is behoorlijk qlote.

img_3957

R – Robert

Ook dit jaar is de R weer van Robert, mijn vriend, partner en verloofde. Wat ben ik blij en dankbaar dat hij zijn leven met mij wil delen en dat we zo’n goed team zijn. Ik heb ontzettend veel zin in onze toekomst!

S – Sicilië

De zomervakantie bracht ik met vriendin Loes op Sicilië door. Het leukste aan Sicilië vond ik de diversiteit van het eiland. Je kunt er zowel cultuur snuiven, luieren aan het strand en mooie steden bezoeken.

img_2424

T – Terraforming Mars

En natuurlijk werden er dit jaar ook nog bordspelletjes gespeeld. Met stip op 1 staat nog steeds Terraforming Mars.

U – Uit

De liefde blijft me fascineren. Als je denkt dat het klopt, klopt het niet en andersom ook. Mijn goede vriendin N. had een geweldige relatie met de man van haar dromen. Hij was niet alleen haar vriend, maar ook haar maatje en ze deden alles samen. Nu is het opeens uit. Haar toekomst is dood. En ik vind het zo erg voor haar en voel me machteloos dat ik dit niet voor haar kan helen.

V – Verloofd

Op de bank, in onze badjassen gezeten, met onze dochter tussen ons in, vroeg de Amerikaan me ten huwelijk. Hij zegt nu steeds dat ik “ja” heb gezegd, maar technisch gezien klopt dat niet.
“Lianne, will you marry me?”
“Off course, I will marry you!!”

img_3873

W- The Witcher

Tijdens mijn verlof begon ik aan de game, maar echt ver ben ik niet gekomen. Hoe dan ook was ik onder de indruk van het gamedesign en de wereld van de witcher. Ik wist toen nog niet dat er ook een serie in de maak was. De serie is wat verwarrend voor wie het verhaal niet kent, maar het is een kwestie van wennen en meegroeien met de karakters. Episch als Game of Thrones is het vooralsnog niet, maar zeker de moeite waard om te kijken tijdens de natte wintermaanden.

X – veluX

Met de X moet je creatief zijn. De hele zomer stond in het teken van klussen in de slaapkamer. We wilden van 1 kamer, 2 kamers maken en twee Velux dakramen plaatsen en dat heeft veel bloed, zweet en tranen gekost. Gelukkig heeft mijn vader enorm veel geholpen en kregen we net op tijd alles af voordat E. werd geboren.

Y – mijn nieuwe achternaam?

Als ik met de Amerikaan trouw en ik neem zijn naam aan dan begint mijn achternaam met de Y. De vraag is of ik dat wil…

Z – Zwanger

“Ik weet niet of ik ooit kinderen wil,”  zei ik altijd. Maar toen ik in april ongepland zwanger raakte, wist ik dat ik het wilde. Na twee miskramen kan ik nooit meer onbezorgd zwanger zijn, maar ik weet inmiddels wel dat ik kinderen wil. En hopelijk is dat me gegund.

Dit schreef ik aan het begin van 2019. Een maand later was ik zwanger. Ik hoop dat mijn verhaal hoop biedt aan vrouwen die ook te kampen hebben met een herhaalde miskraam. Tegen hen wil ik zeggen: wanhoop niet! Houd vol! Er zijn meer redenen om erin te blijven geloven dan niet.

 

img_2582


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s