Verlofdag 3 Old Wives Tales

763Gisteren schreef ik over risico’s. Het is goed om soms risico’s te nemen en alles wat veilig is los te laten.

Alhoewel ik het fijn vind om controle te hebben over mijn eigen leven laat ik soms ook wat dingen los. De dobbelsteentripjes zijn daar een voorbeeld van en ook in mijn grote hobby bordspellen geef ik de voorkeur aan spelletjes waar ook een verrassingselement in zit.

Het kostte me dan ook wel even moeite om met het idee van de Amerikaan mee te gaan om het geslacht van onze baby vooraf niet te weten. Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd, maar ook praktisch is het handiger om het wel te weten. En eigenlijk heeft het speculeren ook wel iets. Wat zegt mijn gevoel? Wat denken anderen? Maar ook: de old wives tales, wat zeggen die?

1. Morning Sickness

Het enige bakerpraatje waar wellicht een kern van waarheid in zit in verband met de oestrogeen productie. Als je in verwachting bent van een meisje produceer je meer oestrogeen. Hier kunnen sommige vrouwen heftig op reageren. Het hoeft echter niet zo te zijn dat je een meisje krijgt als je last hebt van misselijkheid en overgeven, maar de kans is wel groter. Ik ben helemaal niet misselijk geweest, dus volgens deze theorie is de kans op een jongen groter.

2. De vorm en plaats van de buik

Alhoewel dit wetenschappelijk nergens op slaat, zweren veel vrouwen bij deze theorie. Alle zwangeren zullen dit herkennen: je loopt ergens naar binnen en ongevraagd komen onbekenden je vertellen wat het geslacht van je baby is gebaseerd op hoe jij je buik draagt. Een hoge en ronde buik zou duiden op een meisje en een lage, meer puntige buik op een jongen. Ik draag mijn buik vrij laag en hij staat wat naar voren, puntig is ‘ ie niet. Maar omdat 3 onbekenden me nu ongevraagd hebben verteld dat ik een jongen krijg, houd ik het daarop.

3. Cravings

Het is algemeen bekend: wil je tijdens je zwangerschap meer zoet? Dan krijg je een meisje. Heb je meer trek in zout? Dan krijg je een jongen. Aan het begin van de zwangerschap had ik vooral trek ik broodjes kroket en pindakaas, maar in New York was ik obsessief op zoek naar fruitsmoothies. Hier kan het dus beide kanten op: gelijke kansen voor een meisje en een jongen.

4. Hartslag

Ook hier zit een kern van waarheid in: de hartslag van een jongetje is lager dan die van een meisje bij de geboorte. Toch is het lastig om in de buik te bepalen wat de hartslag is. De baby beweegt of slaapt en dat heeft invloed op de hartslag uiteraard. Men zegt dat een hartslag boven 140 duidt op een meisje en een hartslag onder de 140 op een jongen. De laatste keer dat die van mij werd gemeten was de hartslag precies 140. Ook hier zijn er dus gelijke kansen voor een meisje en jongen.

5. Onhandig

Ben je onhandiger dan normaal dan krijg je een jongen en als je alles nog onder controle hebt dan krijg je een meisje. Ik denk dat ik nog redelijk alles onder controle heb, alhoewel ik gisteren wel een bak curry over me heen liet vallen en vorige week gooide ik een verfpot om. Toch denk ik dat het erger had gekund, dus ik laat deze op meisje staan.

6. Boeren

De boeren protesteren pas sinds kort in het land, maar al maanden in mijn lijf. En mijn zusje Imme weet dat boeren meisjes aantrekken. Deze is duidelijk: een meisje.

7. Hormonen

Toen mijn zusje vertelde dat ze ten huwelijk was gevraagd liepen de tranen over mijn wangen (en zo romantisch was het ook weer niet). Ook ben ik extra gevoelig voor tragische nieuwsberichten over zielige kinderen en dieren. Volgens deze theorie verwacht ik dan een meisje.

8. Diefstal

“Meisje stelen je schoonheid.” Ik vind het lastig om dit te beoordelen. Ik heb geen last van extreme acne. Wel heb ik vooral in het begin kleine pukkeltjes op mijn voorhoofd gehad. De laatste tijd heb ik zelfs een licht roze blos op mijn wangen. Hier blijft het oordeel dus 50/50 voor meisje of jongen.

9. Harig

Als je haar flink groeit op allerlei plekken dan is de kans groot dat je een jongen krijgt. Heb je last van haaruitval en duffe lokken dan is de kans op een meisje groter. Aangezien de kapster van de week zei dat ik nog steeds een flinke bos heb, ga ik hier voor een jongen.

10. De linea negra

De linea negra is zo’n streep die zwangeren soms over hun buik hebben, sommige paarden hebben ‘m over hun rug (een aalstreep). Als die streep van je vagijn tot je navel loopt, is de kans op een meisje groter. Loopt ‘ ie helemaal door tot je ribben dan is het een jongen. Bij mijn is hij erg licht, maar hij loopt door tot mijn ribben.

11. Left right left

Jongetjes schijnen vaker links te liggen en daarom zou je als zwangere een voorkeur hebben om op je linkerzij te slapen. Ik lig altijd rechts, dus daar ligt een meisje.

12. Koude voeten

Normaal gesproken heb ik ALTIJD koude voeten. Dat betekent dat ik met sokken aan ga slapen en soms zelfs twee paar aan heb. Nu heb ik het altijd warm en slaap ik zonder sokken. Dat schijnt te betekenen dat het een meisje wordt.

13. De Chinees

De Chinese gender predictor is duidelijk: een jongen.

Screenshot 2019-10-14 at 11.11.28.png

14. Maya’s 

De Maya’s zijn het overigens eens met de Chinezen: ik was 33 toen de baby werd verwerkt en dat was in de tweede maand van 2019. Dat duidt op een jongen.

15. NUB

Een getraind oog zou op basis van de NUB-test kunnen zien wat het geslacht is. Hierbij wordt gekeken naar de hoek die het geslachtsdeel maakt ten opzichte van de stand van de rug. Als de hoek groter is dan 30 graden dan is, is het een jongen. Ik denk zelf een horizontale lijn te zien, dus op basis daarvan zeg ik een meisje.

nub3.jpg

Onze echofoto:

img_2636

 

De eindstand:

Jongen: 9
Meisje: 9

Het blijft dus nog even spannend…alhoewel ik op basis van de NUB wel meer naar een meisje neig.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s