Dag #18 Camping dakterras

img_1884Er wordt al genoeg geklaagd over de hitte, maar de struggle is real. Het ís gewoon te warm om iets te doen. 

Ik had vandaag op kantoor willen werken, maar vanwege zweterige nacht werd ik later wakker dan ik had gewild. Dus ik besloot thuis te werken. Van werken kwam het nauwelijks; de spatiebalk indrukken zorgde al voor een bezweette bovenlip. Toen ik om 15:00 eindelijk zo ver was dat ik een telefoonnummer had ingetoetst om te bellen voelde het alsof ik bergen werk had verzet en werd het tijd voor mijn volgende afspraak: een ontmoeting met Sundae IJs bij de Mac. Uiteraard had ik ook nog steeds het doel om elke dag meer te bewegen en bewegen gaat wel makkelijker als je een doel hebt. Dus vandaar dat ik te voet naar de Mac ging in de zinderende hitte.

Bij de Mac waren er drie(!) mensen buiten (in de hitte dus) aan het werk om de vreetschuur aantrekkelijk te maken voor mensen zoals ik: mensen die zich doorgaans te goed voelen voor oom Ronald, maar in een moment van zwakte toch ingaan op zijn uitnodiging om heel veel vet en suiker te komen consumeren in zijn huis. Een medewerkers was de grote, witte letters op de gevels aan het borstelen met een bezem, een ander was de steeg aan de zijkant van het gebouw aan het vegen en weer een ander lapte de ramen.

Binnen waren er ook veel mensen aan het werk. Alhoewel drie mensen het niet voor elkaar kregen om de ijsmachine aan de praat te krijgen, waardoor ik geen aardbeienlimonade mocht bestellen. Dan kun je nog je gevel zo schoon houden, als je ijsmachine niet werkt op de dag dat de hitte records worden gebroken dan kun je spreken van een McFaal.

In ieder geval deed de andere ijsmachine, waar softijs en milkshake uit komt het wel en smaakte de Sundae prima. De tocht terug naar huis was warm en lang want zonder doel is zo’n wandeling toch net iets zwaarder.

Met de Amerikaan had ik al een hitteplan opgesteld voor de komende nacht: we slaan vanavond kamp op op het dakterras. Vandaar dat ik vanavond bij de Gamma een luchtbed heb gekocht en dat is hij nu aan het installeren op ons dakterras van 6 m2, compleet met muggennet. Hoe dat moet gaan met de zon die straks al om 5:30 opkomt en ons waarschijnlijk wekt, zien we dan wel weer. Het belangrijkste is dat het op het dakterras straks 10 graden koeler is dan in onze slaapkamer en dat is even het enige wat telt.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s