Mijn 2018 ABC

33400385-ee56-4891-ac0a-fbe612f7a0202018 was een bewogen jaar waarin ik een stuk minder aan schrijven toekwam dan vorig jaar. Een nieuwe vriend, twee miskramen, 5 tripjes naar het buitenland, een nieuwe baan en de aanschaf van een koopwoning hielden me bij Ongezouten Rapen vandaan.

In vergelijking met vorig jaar leidde dat tot een stuk minder bezoekers op mijn blog. Maar de bezoekers die kwamen waren wel meer betrokken. Zo kregen de blogs meer likes in verhouding tot vorig jaar.

In 2017 werd Ongezouten Rapen 19.318 gelezen. Mijn streven was om in 2018 28.000 hits te halen, maar dat is bij lange na niet gelukt. In 2018 werden mijn blogs 12.499 keer bekeken. Ik was dan ook een stuk minder productief: in 2017 schreef ik 96 blogs en in 2018 maar 48. Dat is dus maar de helft van vorig jaar. Ik ga nu geen schrijfvoornemens maken voor 2019. Alhoewel ik natuurlijk wel mijn best ga doen om in ieder geval meer dan 12.500 hits te krijgen.

De best gelezen blogs gepubliceerd in 2018:

  1. Hotel: Mijn verhaal over mijn eerste miskraam.
  2. 1%: Mijn verhaal over mijn tweede miskraam.
  3. Mijn Istanbul: Mijn reisverslag van de trip naar Istanbul.
  4. Houseparty: over het vinden van een koopwoning in de huidige woningmarkt
  5. Paralalalabamba: de Amerikaan en ik spendeerden een weekendje op een Nederlandse camping.

De internationale bezoeken:

screenshot 2019-01-05 at 1.30.43 pm

Italie, vorig jaar nog op de vierde plaats staat nu helemaal onderaan de lijst. Dit jaar kwamen er opvallend meer bezoeken uit Canada. Nieuw in de internationale lijst is Indonesië.

En dan nu mijn persoonlijke jaaroverzicht in een abc…

A – Amerika

Schrijvend vanuit het land van de ongekende mogelijkheden kan ik niet anders dan de A toebedelen aan Amerika. Wie had gedacht dat ik in 2018 een knappe Amerikaan zou ontmoeten die me in december aan zijn familie zou voorstellen?

B – Bussum

Ik heb al jaren romantische dromen over mijn vertrek uit Amsterdam naar een rustiger oord waar ik ’s morgens in mijn eigen tuin op blote voeten door het natte gras kan lopen. Die droom wordt werkelijkheid want in januari verhuizen de Amerikaan en ik naar Bussum. Die tuin met gras moet nog even op zich wachten, maar we kijken ontzettend uit naar het samenwonen in het karakteristieke huis in Bussum.

C – Calibre

Volgens Letterboxd was dit mijn favoriete film van 2018. Ik gaf de film maar liefst 4,5 sterren. Het is een Schotse horror/thriller over twee vrienden die gaan jagen in de bossen, maar dit loopt natuurlijk verkeerd af. De sfeer is donker, herfstachtig met af en toe een goede woordgrap. Hij is overigens te zien op Netflix.

D – The Death South

Qua muziek is er 1 nummer dat ik dit jaar helemaal grijsgedraaid heb en dat was: In hell I’ll be in good company.

E – Ei

Het afgelopen jaar ben ik wat gezonder gaan eten (hier in Amerika geldt dat even niet). Zo begin ik elke ochtend met een roerei met groenten. Eerst bak ik een halve zak Oosterse wokgroenten met curry, paprikapoeder en sambal en daarna roer ik er twee eieren door.

F – Fitnessblender

Terug van weggeweest. Vorig jaar was ik in de ban van kickboksen, maar door het toegenomen hipstergehalte in de sportschool had ik steeds minder zin in de lessen. Dit jaar ben ik vaker naar de sportschool gegaan en heb met behulp van Fitnessblender behoorlijk wat krachttraining gedaan.

G – Guli

De hond van de vriend van mijn zusje. Ik had de eer om 5 dagen op hem te passen. Om 7:00 ’s morgens stond ik op hoge hakken in het park met een plastic zakje de stront van de stoep te schrapen. En toen ik midden in de nacht naar de wc ging stapte ik met blote voeten in een plas hondenkots. Maar ik vond het geweldig :).

d60c2c8a-1963-4b10-92b9-07f786180259

H – huwelijken

In mei een bruiloft in Griekenland, in juni een bruiloft in Turkije, in juli een huwelijk in Haarlem en in augustus een prachtig huwelijksfeest van 3 dagen in Italië. Na het bijwonen van al deze bijzondere en onvergetelijke dagen was het reisbudget na de zomer flink geslonken. Maar ik had al deze feesten voor geen goud willen missen.

d54f4ba3-7923-4580-b2a2-e7761505dde4

I – Istanbul

Vanwege een bruiloft belandde ik samen met vriendin S. voor 5 dagen in Istanbul. De stad maakte indruk op me: zoveel verschillen tussen arm en rijk en rangen en standen in 1 stad. De Istanbuli zorgen bijna beter voor hun straatkatten dan voor hun medemensen. Het is een heerlijke stad om in te verdwalen want je vindt altijd wel de weg met de Bospurus als kompas.

930c6273-c619-4de9-9a32-30c6911c7bb6

J – Alle vriendinnen met een J

JS – in het nieuwe jaar weer om de week thuiswerken?
JG – het is zo knap hoe jij je staande weet te houden in de emotionele tornado! Ik hoop voor je op een rustiger jaar.
JZ – mijn pathepas is nog even geldig, ook als ik straks in Bussum woon ;).

K – Kitten

Na het dogsitten, was de wens om zelf een hond te nemen geboren. Maar helaas is de Amerikaan allergisch voor honden. Toen vrienden van hem in december een berichtje stuurden dat hun Maine Coon kittens verwacht, was het een grote fout van hem om dat aan mij te vertellen. Want een dag later hadden we een kitten gereserveerd.

L –  Lucia

De moeder van…
Ik heb zoveel respect voor deze vrouw die in zo’n korte tijd zoveel heeft moeten doorstaan. We zien elkaar gemiddeld een keer in de maand en ik zie hoe ze steeds een beetje minder verdrietig wordt.

M – Miskramen

Ik had hier liever iets anders neergezet. Maar de twee miskramen die ik het afgelopen jaar had, hebben een zwarte stempel op 2018 gedrukt.

N – Natasja

Ook dit jaar weer een grote steun tijdens de vele ups and downs. Toen ik mijn eerste miskraam kreeg, was zij er om de eerste fles wijn na 2 maanden samen met me te openen om te troosten op het verlies.

O – Oliver

Het ging al een tijdje wat minder lekker tussen mijn huisgenoot en mij. Hij vond dat ik vaker moest opruimen terwijl hij in de 3 jaar dat we samenwoonden nog nooit de plee had schoongemaakt. Sterker nog: in 2017 vond ik twee keer een stinkende drol in de pot toen ik thuiskwam. In juni vertrok meneer naar Haarlem om plaats te maken voor mijn nieuwe huisgenote E.

P – Piemel

Onmisbaar. Ook in 2018 weer.

d7cc1bff-efb8-4429-82d3-fe2c9248d97b
Indeed he is…

Q – Quizen

Dat deden we dit jaar ook weer in cafe Frieda, met ons vaste quizgroepje. Helaas is cafe Frieda sinds 30 december gesloten, dus we zullen een andere uitlaatklep moeten vinden voor onze quizbehoeften.

R – Robert

Voor iedereen die de echte naam van de Amerikaan nog niet wist.

S – Starlet

De Toyota Starlet heeft wat te verduren gehad het afgelopen jaar. In januari lette ik niet goed op en reed ik in op de auto voor me bij het kruispunt. Mijn vader wist de Starlet weer op te lappen, maar toen kreeg ik in verband met mijn nieuwe werk een leaseauto. Gelukkig blijft de Starlet in de familie, want mijn zusje rijdt er nu MET VEEL PLEZIER in.

6a53e776-69ac-49f4-b35e-a20a9fd19f97

T – Terraforming Mars

En natuurlijk werden er dit jaar ook nog bordspelletjes gespeeld. Met stip op 1 staat nog steeds Terraforming Mars.

1e72de0d-c131-45f2-b4ed-30b3e3403c64

U – Urine

Pre zwangerschaptijdperk dacht ik nooit na over plas. Maar als je zwanger bent of zwanger wilt worden dan is urine je beste vriend (of vijand). Met je ochtendurine doe je een zwangerschapstest om de hcg in je urine te traceren. Als je zwanger wilt worden, kun je met behulp van ovulatietesten je lh meten. De keren dat ik dit jaar in een plastic bekertje heb gepist zijn niet meer op twee handen te tellen.

V – Valentijnsdag

“Het is valentijnsdag. Heb je al iets te doen vanavond?”  Schreef de Amerikaan in een berichtje op Tinder. Dat had ik niet. Dus ’s avonds stond er een lange man, met lelijke schoenen en een rode muts te wachten voor café Bax. Ik had toen nooit gedacht dat we 9 maanden later samen een huis zouden kopen.

W- Werk

Terugkijkend op het afgelopen jaar waren, zijn er drie dingen veranderd in mijn leven. De komt van de Amerikaan, de zwangerschappen en het vinden van een nieuwe baan. Van projectmanagement ben ik overgestapt naar accountmanagement in de onderwijssector. Ik heb er geen moment spijt van gehad, alhoewel ik sommige van mijn collega’s erg mis.

X – X-mass

Voor het eerst in mijn leven vierde ik kerst in Amerika. Ik kreeg een sok met allemaal kleinigheden: batterijen, chocolade, sokken, lipgloss. Na het uitdelen van de sokken krijgt iedereen de cadeaus die voor hem of haar zijn en iedereen pakt tegelijkertijd uit. Een stuk efficiënter dan hoe we sinterklaas vieren.

Y – Yank

“Hoe is het met de yank?” vraagt mijn vader als hij wil weten hoe het met de Amerikaan gaat.

Z – Zwanger

“Ik weet niet of ik ooit kinderen wil,”  zei ik altijd. Maar toen ik in april ongepland zwanger raakte, wist ik dat ik het wilde. Na twee miskramen kan ik nooit meer onbezorgd zwanger zijn, maar ik weet inmiddels wel dat ik kinderen wil. En hopelijk is dat me gegund.

2da0d509-8c38-4e35-bb99-932fb898a961


Een reactie op “Mijn 2018 ABC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s