Dag #2 A bed day

img_8644Sommige harde dingen zijn goed.

Soms even goed hard rijden op de motor, hard meezingen met Alanis Morrisette in de auto of gewoon het harde verlangen van je partner. Maar hard kan ook slecht zijn. Harde muziek bij de buren om 4 uur ’s nachts, harde scheten of harde matrassen.

Al een paar jaar sliep ik op een bed van 140 bij 200 op een matras waar ik ooit eens op had geslapen tijdens een gameweekend en na maanden op Marktplaats struinen vond ik het in Apeldoorn. Het bed zelf kwam uit Hilversum en had ooit in een hotel op de Prinsengracht gestaan. Wellicht was het een verkooppraatje, maar het werkte en het was het prachtig bed.

Toen ik met de Amerikaan begon te daten (ruim 1.90 en nogal een warmtebron ’s nachts) kwam het goed uit dat vriendin N. haar grote (180 bij 200) bed van de hand deed. Dat wilde ik wel hebben in ruil voor een concertkaartje. Ik verheugde me op de eerste nacht in mijn ‘nieuwe’, grote bed en ik voelde me echt heel volwassen met een majestueuze  slaapunit, maar toen ik de volgende ochtend wakker werd met nek- en rugpijn en ook de Amerikaan niet erg uitgeslapen leek, moest ik mijn conclusie trekken: het matras was te hard.

Niet lang daarna bezochten we een overvolle Ikea en vleiden we onszelf neer op de uitgestalde matrassen. Memory foam, boxspring, binnenvering en pocketvering, we probeerden alles uit, maar vielen uiteindelijk op en voor de Sultan. Het goede nieuws was ook dat de Sultan er is in een harde en minder harde variant was. Dus ik besloot van elk 1 te nemen, voor de afwisseling. Maar toch…600 euro was wel veel geld, dus ik wilde er nog een nachtje over slapen.

Toen ik op Marktplaats zocht naar overbodige Sultans vond ik er een (160-200) voor een zeer aantrekkelijke prijs en volgens de verkoper was het matras nauwelijks beslapen, omdat ze in een vakantiehuisje waren gebruikt. Dat bleek niet gelogen. Er zat geen enkel verdacht vlekje op, dus voor 100 euro was mijn slaapoase binnen bereik. Dat het matras eigenlijk te klein was voor het bed maakte niet uit, het ging om de zachtheid niet om de passendheid.

Inmiddels ben ik steeds veeleisender geworden: het bed moet lades hebben, het bed mag niet van Ikea zijn, het bed moet authentiek zijn, het bed moet licht van kleur zijn, bij voorkeur van hout. En zo zocht ik verder naar een nog beter bed voor mijn matras. Op Marktplaats stikt het van de Brimnes bedden, dat is een wit bed met lades van de Ikea. Maar omdat er zoveel aangeboden worden op de tweedehands markt vertrouw ik het niet. Afgelopen vrijdag stuitte ik dan eindelijk op een licht bed met lades en een klassieke uitstraling. Dat moest ‘m worden.

Dus vandaag moest de Amerikaan dealen met een van mijn beruchte onmogelijke planningen:
om 9:00 ontbijten bij café Cook
om 10:00 een vriendin ontvangen die de Lonely Planet kwam lenen
om 11:00 in de auto naar Hensbroek om busje op te halen
om 12:15 terugrijden, omdat we de accu van mijn motor waren vergeten
om 13:30 arriveren in Nieuwegein om bed op te halen
om 14:30 arriveren in Amsterdam om bed thuis te brengen
om 15:00 naar de garage om kapotte motor te halen
om 15:30 naar Hensbroek om motor en busje terug te brengen
om 16:30 soep eten en motor uitladen
om 17:00 de standaard van de motor met je hand inklappen en klem komen te zitten met je duim om vervolgens een kwartier lang te janken van de pijn
om 17:30 terugrijden naar Amsterdam
om 18:15 starten met werken in de bioscoop

En net stond ik om 22:30 nog mijn bed te verschonen met een blauwe duim. Mijn nieuwe bed staat nog niet, maar ik lig in ieder geval in een schoon bed deze blog te typen en ik app net naar de Amerikaan: it was a bed day.
Of dat goed of slecht is, mag hij zelf invullen.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s