Mijn 2017 ABC

IMG_1312Van de week schreef ik al dat dit jaar gemiddeld een 5 verdient.

Ik houd op mijn telefoon een dagboekje bij waarin ik elke dag antwoord geef op 4 vragen. Daarnaast kun je aangeven hoe je je voelt en wat voor weer het die dag is. Het vaakst voelde ik me ‘neutraal’ het afgelopen jaar en dat klopt ook; ik voel en voelde me vooral vlak. Het verdriet om N. hangt als een sluimerbewolking boven mijn hoofd en daardoor kan de zon nooit echt goed doorbreken.

Maar goed, er waren echt wel leuke dingen. Eén daarvan is het ‘succes’ van Ongezoutenrapen.

De feiten op een rijtje

Vorig jaar schreef ik:
In 2016 bekeken 10.268 bezoekers dit blog. Dat zijn 268 hits meer dan waar ik voor ging. In 2017 ga ik voor de 12.000.

Inmiddels staat de teller voor 2017 op de 19.318. Ik weet dat er blogs zijn die elke dag zoveel bezoekers trekken. Maar ik ben stiekem heel trots dat zoveel mensen de moeite nemen om mijn teksten te lezen. Het gaat soms nergens over en soms is het niets dat rotzooi, maar toch doet het me goed dat mensen toch iets waardevols in die zooi weten te vinden.

Dus voor 2018 moet ik de lat wat hoger leggen: ik ga voor 28.000 hits.

De best gelezen blogs die geschreven zijn het afgelopen jaar zijn:
1. Juli 2016 over het vertrek en overlijden van N.
2. 3 maanden geen fuck te doen over mijn aversie tegen reizen
3. Alles is eindig een emotionele blog over een gebroken hart en gemis

Waar kwamen al die bezoekers vandaan? Met name uit Nederland. Maar de Vlaamse bezoeker weet Ongezoutenrapen steeds vaker te vinden. Ook de bezoeken uit Italië en Duitsland zijn flink gestegen.

landen2017

En dan nu het 2017 ABC

A – Avenhorn
In november trokken we met een gezelschap naar Avenhorn om daar een weekend te gamen. 20 nerds in een boerderij middenin de polder en het enige wat we doen is zitten, dobbelstenen gooien en kaartjes leggen. I still love every bit of it.

img_5655

B – Bioscoop
In 2017 ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij de bioscoop Lab111. Deze moest natuurlijk bij de L. maar die was al bezet.

C – Costa Rica
Mijn eerste reis naar Zuid-Amerika heeft me doen inzien dat reizen ook echt heel leuk kan zijn. Het gevoel van elke dag niets te hoeven, de prachtige natuur daar, doen waar je zin in hebt. In Costa Rica hebben we kilometers door de jungle gewandeld, verbleven we in de meest avontuurlijke vakantiehuisjes en hebben we kilo’s rijst en bonen verorberd.

img_3012

D – Dagboek
Ik gaf Neels een dagboek met herinneringen van ons samen toen hij naar Brazilië ging. Het dagboek kwam terug naar Nederland. Zijn moeder vond het zorgvuldig in een onderbroek gewikkeld en het vond zijn weg terug naar mij. Neels schreef er ook wat in. Het zal voor altijd naast mijn bed liggen tot het geel en plakkerig wordt en tot ik er zelf niet meer ben om het soms even open te slaan.

E – Evert van der Zee
Er is toch een man in mijn leven gekomen dit jaar: Evert van der Zee van Club Virtual. Hij geeft de virtuele spinninglessen die ik volg in de sportschool. En hij zegt altijd:  oi oi oi oi oi als het zwaar is.

10505124_599409286840511_2537598749306955569_o

F –  Film
De beste film die ik het afgelopen jaar zag was Manchester by the sea. Misschien niet zo’n goed idee zo vlak na het overlijden van Neels. Maar wat een acteerwerk, wat een verdriet. Als Casey Affleck nog getroost wil worden, mag ‘ie naar mij toe.

G – Mannennaam die begint met G.
Hij mocht er even zijn en hij heeft me ontzettend gesteund, maar hij was het niet. Meer dan hij weet, ben ik hem dankbaar voor zijn aanwezigheid, begrip en de ontspannen avondjes in Hilversum.

H – Hensbroek
Tegenwoordig wonen mijn ouders in Hensbroek. Dat is zoveel leuker dan Obdam. Simpelweg omdat iedereen zich gewoon met zijn eigen zaken bemoeit. Verder loopt volgens mijn vader iedereen er op klompen. Ik denk niet dat het waar is. In ieder geval hebben mijn ouders er een heerlijk plekje.

img_3872

I – In hell I’ll be in Good Company
Van The Dead South. Ik ontdekte deze band in december om erachter te komen dat ze net hadden opgetreden in Nederland. Ze komen volgend jaar wel naar Engeland. Dus dan heb ik weer een excuus om een tripje te maken.

J – Jagen
Op Twitter en Wordfeud stikt het van de mannen die jagen op veel jongere vrouwen. Van een afstandje is het overduidelijk dat dat niet gaat werken. Niet alleen het leeftijdsverschil, maar ook het niveauverschil speelt daarin een rol. Kap daar eens mee, er zijn datingssites voor jullie eigen genre.

K – Kriekbier
Het afgelopen jaar moest ik voor werk regelmatig naar België. Ik vind het heerlijk om de hele dag in de auto te zitten en te spreken met nieuwe mensen van wie ik van alles leer. Toevallig bezocht ik meerdere bierbrouwers en daar kreeg ik steeds een paar flesjes kriekbier mee als ik zei dat ik geen bier lust.

L – Lucia
De moeder van. Zij draagt de rest van haar leven een immens verdriet met zich mee. Neels is er altijd bij wat ze ook doet. Hij gaat nooit meer weg ook al kan ze hem niet meer zien. Ik heb zoveel bewondering voor deze sterke vrouw die zich met tranen in haar ogen dapper een weg door het leven slaat. Zij bood mij steun en troost terwijl ze die zelf het hardst nodig had.

M – Melanie
Sinds ik in Costa Rica per toeval bij een nagelstudio terechtkwam die mijn nagels lakte met gellak ben ik verslaafd. Eén keer in de drie weken ga ik naar Melanie in Aalsmeer om mijn nagels te laten doen. Het is een beetje fout, maar het scheelt echt veel gedoe met nagels lakken, na drie dagen weer opnieuw, uren wachten tot de nagels droog zijn.

img_4453

N – Natasja
Alleen voor jou. Als je een man was, zou ik waarschijnlijk met je trouwen ;).

O – Oliebollen
Sta ik nu te bakken. Gaat prima.

P – Pina Colada
Eigenlijk gewoon mijn favoriete drankje als er geen verrotte slagroom in zit. In Costa Rica dronk ik ze regelmatig en ook tijdens het weekendje weg met Lynn en Jildau naar Lobith vond ik de kokoscocktail op de kaart. Die in een melige bui omgedoopt werd stok Sperma Colada. Wat gewoon ook totaal niet grappig klinkt.

img_4130

Q – Quiz
In december heb ik op het werk van mijn moeder een quiz gepresenteerd.

R – Rouw
Wat is dat eigenlijk? Treuren om iemand die er niet meer is. Maar kun je ook rouwen om een goede vriend die naar de andere kant van de wereld verhuist? Dat is toch anders. Die persoon kun je nog bereiken. Rouw is treuren om een toekomst die er niet meer is.

IMG_4260

S – Solliciteren
Ik verknalde een rekentoets, ik had geweldige gesprekken zelfs over de grens, maar het leidde steeds niet tot een nieuwe baan. Zal het nu dan wel gaan lukken? Het zou in ieder geval een geweldig begin van het nieuwe jaar zijn.

T – Twitter
Het is gek dat zo’n platform zo’n belangrijke rol in je leven kan spelen. Maar ik haal er zoveel uit. Ik lach om de grappen van anderen en ik neem deel aan gesprekken die ergens en nergens over gaan. Ik deel en leer. Het doet me soms een beetje denken aan het oude ML75, de gezelligheid, de onderwerpen. Ik ben voorlopig nog niet klaar met Twitter.

U – Uitgang
Vanavond staan we allemaal voor de uitgang van 2017 en ik ben niet bang om ‘m te nemen. Klaar om 2018 binnen te gaan.

V – Vrienden
Niet alleen mijn eigen vrienden, maar ook de vrienden van Neels hebben dit jaar veel voor me betekend. Ik heb zoveel lieve woorden en berichtjes ontvangen en dat wil ik hem zo graag zeggen. Kijk hoe tof jouw vrienden zijn! Maar hij wist dat al, natuurlijk. Maar wat zou ik graag de gesprekken die we hebben gehad en de momenten die we hebben gedeeld met hem delen.

img_3979-1

W – World of Warcraft
Grandezza is terug van weggeweest. De human priest is deze winter weer op de Thunderhorn server te vinden, zwaaiend met haar staf om anderen te healen.

X – eX
Smokkelen met de X is geaccepteerd. Die ene e-mail waarin het ging over exen, jij weet het nog, was zo’n beetje het meest waardeloze mailtje dat ik ooit van iemand heb ontvangen. Als je het geschreven had, had ik er mijn reet mee afgeveegd. Ik weet dat je beter kan, maar niet wilt. Je hebt het leven dat je wilde, ik wens je er veel plezier mee.

Y –  Yvonne
Mijn moeder, mijn thuis. Waar ik altijd mezelf kan zijn.

Z – Zandvoort
Op 4 juli stapte ik in de auto met bestemming onbekend. Ik had een dobbelsteen bij me en zou gooien voor de route. In mijn fantasie zou ik de nacht doorbrengen in een schattig hotel in Brabant. Maar het werd Zandvoort waar de hotels veel te duur waren. Dus ik ging in het reuzenrad, at een hamburger en ging bij vrienden langs. Het voelt even als vakantie.

img_6228-1


Een reactie op “Mijn 2017 ABC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s