Dag #22 Sperma Colada

We leerden elkaar 5 jaar geleden kennen op het Herbert Vissers College waar inmiddels nog maar 1 van ons werkt en alhoewel onze levens compleet verschillend zijn, hebben we altijd contact gehouden.

En sinds vorig jaar willen we dus proberen om elke zomer een weekendje weg te gaan. Vorig jaar zaten we in Leiwen, dit jaar doen we Lobith aan.

Het weekend begon gisteren in Arnhem waar we om 19:15 kaartjes hadden gereserveerd voor kattendocumentaire Kedi die zou worden geïntroduceerd door een hoogleraar Animal Studies. Aangezien we alledrie katten hebben, leek dat ons een goed begin van het weekend. Om de lange rij voor te zijn, haalde ik om 17:00 de kaartjes al op bij de kassa en daarna aten we Mexicaans bij Amigos.  Waar ik ook mijn eerste pina colada bestelde die volgens vriendin J op sperma leek. Waarop ik antwoordde dat als sperma naar pina colada smaakte, ik een stuk gretiger zou pijpen. De toon was gezet.

Helaas bleek Amigos een allemansvriend, het hele terras zat vol, waardoor we erg lang moesten wachten op ons toetje.  Om 19:20 meldden we ons enigszins beschaamd bij de kassa van de bioscoop. “We zijn vijf minuten te laat want het eten liep erg uit, zouden we nog naar binnen mogen?” Dat had meneer met alle liefde gedaan voor ons, maar de zaal was vol en hij had onze tickets (die we dus al hadden betaald) aan de mensen op de reservelijst gegeven. Dus nee, we waren voor de kat ze kut gekomen.

Toen wees onze Airbnb host ons op een feest dat dit weekend plaatsheeft in Tolkamer, een dorp op 20 minuten loopafstand van Lobith: Rio aan de Rijn. Het Braziliaanse carnaval, maar dan aan de Rijn. Het driedaagse festival zou gisteren beginnen met een aantal optredens afgesloten met een vuurwerkshow. Zaterdagavond is er een drive-in disco met Radio 10 en zondag kan men bierpulschuiven en in oldtimers rijden.

Deze ontdekking deed ons direct over ons verdriet om de gemiste kattenfilm heen komen. We scheurden richting Lobith om op tijd te zijn voor het vuurwerk. En dat was de moeite waard. Het hele dorp was uitgelopen om het vuurwerk te aanschouwen. Wat minder de moeite waard was, was de sperma colada nummer 2 die ik na het vuurwerk dronk op een terras; een dik, slagroomachtig drankje dat meer weg had van een overdatum Baileys dan een pina colada. Dat goedje heeft me dus de helft van de nacht beziggehouden want ik was kotsmisselijk en dacht wel een paar keer dat ik over mijn nek moest gaan. Uiteindelijk heb ik de teil die naast mijn bed stond niet hoeven te gebruiken, maar een relaxte nacht was het niet.

Vandaag staat er een middagje shoppen in Nijmegen op de agenda en vanavond gaan we naar de Radio 10 drive-in disco. Zolang ik geen pina colada’ meer drink, staat de kans op een succesvolle dag ons niet meer in de weg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s