Dag #20 Verveling

IMG_3616Als ik niet verliefd op een man kan worden, moet ik maar verliefd worden op een baan. 

Ik ben al maanden bezig met solliciteren. En dat gaat wel goed, ik heb inmiddels 5 gesprekken erop zitten en soms word ik afgewezen, soms moet ik zelf vriendelijk bedanken. Het is net als in de liefde.

Al een paar keer is het stukgelopen op het onderwerp ‘verveling’.  Dat de aanname bestaat dat ik na verloop van tijd ook op deze functie uitgekeken zal raken. En dat is helemaal geen gekke gedachte. Ik raak ook snel op dingen uitgekeken, als ik eenmaal het trucje ken dan wil ik door naar de volgende stap. In het onderwijs verveelde ik me niet, elke dag was anders en er was altijd wel iets dat me uitdaagde. Maar de omgeving benauwde me, die school, die suffe lesboeken, die verplichte vakanties. Dus dat is het ook niet helemaal.

Vandaag belde de recruiter waar ik gisteren een gesprek mee had. Ze gaf helder aan waarom ze me niet ging uitnodigen voor een tweede gesprek. “Jij leert te snel en dat betekent dat je hier na een jaar al klaar bent. Wellicht zul je meer op je plek zijn in een functie die project management en consultancy combineert.”  Dat is allemaal leuk en aardig, maar waar ga ik dat vinden? De meeste consultants kunnen ook echt iets. Ik kan niets, ik kan van alles een beetje.

En kort na het afwijzende telefoontje werd ik gebeld door een andere recruiter voor een functie waar ik een paar weken geleden op had gesolliciteerd. Eigenlijk een functie waar ik het minst geschikt voor ben: team manager in de foodindustrie. “Heb je ervaring met het managen van teams?”  “Ik heb ervaring met het managen van 30 pubers,” zei ik. Dat was kennelijk goed genoeg om me een link te sturen voor een psychologische test.

En nu maar zien waar dat toe leidt. In ieder geval is het mijn streven om voor 2018 een andere baan te vinden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s