Dag #15 Begrijpen

csm_vak_wiskunde_c0ca553312Is er een verschil tussen iets snappen en iets begrijpen?

Betekent snappen bijvoorbeeld dat je weet hoe iets werkt en begrijpen is de zin van dat iets ook kennen. Dat je snapt hoe een televisie werkt , heel simpel gezegd, je doet de stekker in het stopcontacten je drukt op de ‘aan’knop en dan kun je zappen om programma’s te bekijken. Maar begrijp je het fenomeen televisie ook? Waarom het er is? De televisie entertaint mensen, het biedt ze een vorm van ontspanning. Ik snap en begrijp veel dingen in het leven. Maar ik snap meer dingen dan ik ze begrijp. Ik wil in ieder geval vooropstellen dat ik van wiskunde noch iets snap of begrijp.

Ik begrijp niet van kwaad tot erger

Ik begrijp niet dat mensen geitenkaas lusten
Ik begrijp niet dat Marc Rutte single is
Ik begrijp niet dat ik voetschimmel heb
Ik begrijp niet dat ik nergens fatsoenlijke Game of Thrones kan kijken zonder abonnement
Ik begrijp niet dat yoga zo populair is
Ik begrijp niet dat mensen drugs gebruiken
Ik begrijp niet dat mijn ex na drie jaar deze blog nog leest
Ik begrijp niet dat iemand een hekel heeft aan dikke mensen
Ik begrijp niet dat die persoon die een hekel heeft aan dikke mensen dood wordt gewenst om die reden
Ik begrijp niet dat N. er niet meer is
Ik begrijp niet waarom zoveel mensen zulke stomme keuzes maken
Ik begrijp niet dat een jonge vent in De Bilt niet met zijn tengels van kleine kinderen af kan blijven
Ik begrijp niet dat iemand in een busje stapt en daarmee doelbewust op een menigte inrijdt

En ergens ben ik blij dat ik van al deze dingen niets begrijp.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s