Dag #2 Het monster

694Vandaag hoorde ik op BNR over het monster van Leersum die vandaag voor de rechter stond. Het monster, een opa van 81, terroriseert namelijk al ze-ven-tien jaar lang zijn buren. En dan hebben we het niet over een keertje André Hazes wat harder draaien tijdens een feestje. Het gaat hier om structurele pesterijen, ontstaan nadat beide partijen het niet eens werden over een overpad:

Zeven auto’s waarvan de spiegels en ruitenwissers zijn afgebroken, de banden lekgestoken, de ruiten vernield, de lak bekrast. Tientallen kapotgeslagen buitenlampen. Een onklaar gemaakte tractor, doorgeknipte waslijnen en tuinslangen. Vernielde parasols, witte tuinstoelen met teer besmeurd. De voetbalgoals en de schommel van de kinderen die kapot zijn gemaakt. (bron: Volkskrant)

In 2016 kreeg het monster al een dwangsom van 300 duizend euro opgelegd als hij nog  een keer het erf van zijn buren zou betreden, maar daar had de man letterlijk schijt aan, aangezien hij ook nog eens het tuinmeubilair met stront besmeurde.

Het OM eiste een maand cel voor iedere keer dat hij het contactverbod heeft overtreden sinds de uitspraak van de rechter in 2016. De rechter ging hier vandaag mee akkoord. Het monster gaat nu voor drie maanden de cel in en moet daarna 14 dagen de cel in voor iedere keer dat hij zich op het erf van zijn buren begeeft. Hoe staat in godsnaam drie maanden vertoeven in het Hollandse gevangenisparadijs in verhouding tot 17 jaar leven met gevoelens van onveiligheid en onrecht?

Ik snap hier dus helemaal niets van. Hoe kan zoiets überhaupt zo lang voortduren? En nog belangrijker waar was de Rijdende Rechter?

Dus die vent komt over 3 maanden helemaal afgetraind en op de hoogte van de laatste literatuur terug in Leersum en zal waarschijnlijk niet hebben geleersumd van zijn daden. En dan zal de ellende vast weer opnieuw beginnen en dan kunnen die arme mensen alleen maar hopen op een wonder.

 

 


Een reactie op “Dag #2 Het monster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s