Slaapkamercouture

schermafbeelding-2017-01-18-om-15-20-30

Van de week stelde ik op Twitter de vraag: Wat is jouw slaapkostuum?

19 mensen (ach het is beter dan helemaal niemand) gaven antwoord en dat resulteerde in het dit resultaat.

Alhoewel men ook graag in Adam- of Evakostuum slaapt, slaapt het gros toch het liefst in een oud shirt (met of zonder onderbroek).

Ik denk dat we in eerste instantie het slaapgewaad van onze ouders kopiëren. Daarna vinden we onze eigen weg wel in de slaapkamercouture. Als kind kreeg ik een schattig roze pyjamapakje aan en werd ik als een larve in slaapcocon gewikkeld. Als kleuter en kind droeg ik altijd pyjama’s; een broek en een trui met een disneyfiguur erop ofzoiets. En als tiener had ik de voorkeur voor lange nachthemden, maar droeg ik ook weleens een pyjamapak met broek en jasje met knopen. Maar sinds mijn studententijd draag ik eigenlijk altijd oude shirts (liefst van exen) en wollen sokken (die ik halverwege de nacht weer uittrek) in bed. Ik heb een keer een uitstapje gemaakt naar een sexy hemdje of nachtjapon, maar eerlijk gezegd zit dat helemaal niet lekker. Het kant schuurt en het is gewoon koud. En die dingen zitten altijd wat losjes waardoor je halverwege de nacht wakker wordt met een tiet buiten boord. Niet dat iemand het ziet, maar dat voelt toch een beetje kansloos.

Als kind dacht ik dat iedereen in een pyjama sliep. Mijn zusjes hadden ook een pyjama, mijn moeder ook en mijn vader sliep in een onderbroek. Maar ik dacht dat dat kwam omdat hij een man was en het derhalve nooit koud had.

Toen ik een keer op bezoek was bij een tante, ik weet niet meer precies hoe de conversatie verliep, vroeg ik wat voor pyjama zij had. “Ik heb geen pyjama, je oom en ik slapen naakt.”  Ik vond dat toen heel grappig. Haha, dat kán toch helemaal niet, zonder onderbroek?

En nog steeds zal ik nooit met voorbedachten rade naakt in slaap vallen. Maar het gebeurt weleens dat ik naakt naast mijn vriend in slaap val, als ik die heb. Dat vind ik dan wel fijn, om zo intiem met iemand te zijn. Elkaar warm houden tot het zweet mijn bilnaad in sijpelt. Maar als ik dan midden in de nacht naar de wc ga, heb ik toch mijn twijfels over de hygiëne, ik bedoel ik veeg me wel goed af, maar ik wil mijn vriend niet onverhoopt invetten met een miniscuul drupje urine, dus dan trek ik toch maar weer een onderbroek aan.

img_0724
mijn slaapshirt deze week 🙂

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s