Mijn 2016 ABC

img_7430

2016 begon zo goed en eindigde zo slecht. Het zou niet eerlijk zijn om het jaar, dat zoveel mooie momenten bevatte, af te doen als een kutjaar.

Het overlijden van N. is nauwelijks te bevatten. Ook als ik dit zo schrijf, realiseer ik me maar vaag dat hij er niet.meer.is. Mijn telefoon staat nog vol met zijn foto’s, ik heb 100 pagina’s met Whatsappgesprekken in mijn telefoon opgeslagen. Woorden en beelden die zo levend zijn dat ik niet kan geloven dat de persoon die ze schreef nu voor altijd in het verleden leeft. Het gemis vreet aan mijn lijf en geest. Terwijl ik zelf niets meer vreet (een betere manier om af te vallen bestaat er niet). De dood van iemand met wie je zo intiem en gelukkig bent geweest is het moeilijkste dat ik ooit op mijn bord heb gekregen.

Maar goed. Ik ga maar door, dit blog gaat door.

Dus weer even de feiten van Ongezouten Rapen op een rijtje:

In 2016 bekeken 10.268 bezoekers dit blog. Dat zijn 268 hits meer dan waar ik voor ging. In 2017 ga ik voor de 12.000.

De best gelezen artikelen ooit zijn:

  1. Het onderwijs versus het bedrijfsleven
  2. Dag 19 #15
  3. Het mysterie van het verdwenen babyvet

De best gelezen artikelen van dit jaar zijn:

  1. Zonder oksel
  2. Doe het niet
  3. Dag #23 Vreemdgangers opgelet

De meest bekeken foto is deze: https://ongezoutenrapen.files.wordpress.com/2016/08/image.png

Bezoekers kwamen ook weer van over de hele wereld:

2016_stats

En dan nu het 2016 ABC

A
Zusje A. Is niet weg te denken uit de jaarlijstjes. Alhoewel ze eerst een paar maanden in Azië zat, kwam ze daarna gezellig in Bos & Lommer wonen en ze kwam ook nog eens bij mij werken. We deelden ons verdriet over de vertrokken vriendjes en als klap op de vuurpijl mocht ik haar ook nog eens van het politiebureau halen, nadat ze zichzelf had buitengesloten.

img_8841

B
Worsie kreeg blaasgruis in april 2016. De arme stakker plaste het hele huis onder en verging van de pijn. Na 3 weken vol met retourtjes dierenarts, medicijnen geven en 800 euro armer was het euvel eindelijk opgelost. En gelukkig hoefde zijn piemel er niet af.

C
In Charleroi staat een verlaten elektriciteitscentrale. Tijdens ons weekendje weg leek het N. een romantisch idee om daar eens een kijkje te nemen. Echt romantisch was het allemaal niet in de verpauperde stad, maar het had wel iets, die immense koeltoren en de desolate omgeving.

img_49501

D
In januari in Dresden, in juni in Saarbrücken, Sinsheim en Aalen en in augustus in Leiwen. Nog nooit was ik zo vaak in Duitsland te vinden als in 2016.

E
Man man man, wat heb ik goed gegeten in 2016. Ik heb de nodige toprestaurants aangedaan met als hoogtepunt het verrassingsdiner van N. bij Fris in Haarlem en het etentje bij Sinne met N. en haar vrienden.

img_0247

F
In de auto gaan zitten en met de dobbelsteen gooien om te bepalen waar je heen gaat rijden. Een dergelijke manier van keuzes maken heet Flipism. De eerste keer faalden we jammerlijk. We hadden de regels iets te streng opgezet en na een uur rijden in de auto belandden we van Amsterdam Bos & Lommer in de Baarsjes. We hadden minstens gehoopt op een locatie nabij bos of strand.

G
Op onze eerste date hinnikte G. als een paard en hij maakt me aan het lachen. We hebben het fijn samen. 

H
Toen N. vertrok wilde ik in film en literatuur even niet geconfronteerd worden met de liefde. Een computerspel was de ultieme afleiding. En die vond ik in Hearthstone. Ik heb het afgelopen jaar uren op de bank doorgebracht met Malfurion en Rexxar.

I
I. de grote afwezige dit jaar, zo lang mijn levensvriendin geweest die mij door en door kende. Van mijn zevende tot mijn dertigste zijn we altijd in elkaars leven geweest, maar nu door een lullig meningsverschil niet meer. Ik hoop dat we elkaar ooit weer zullen zien en dat het allemaal weer goedkomt.

img_8524

J
Alhoewel we elkaar niet wekelijks, soms zelfs maandelijks zien, is het altijd gezellig met vriendin J.. Dit jaar besloten we spontaan om samen naar Wenen te gaan en daarna deden we ons tripje nog eens dunnetjes over op de Heimat. En dan waren er nog de heerlijke shopmiddagjes met als beginpunt de kiloshop op het Waterlooplein. Het waren weer heerlijke dagen, thanks girlfriend.

K
Om het vertrek van N. naar Brazilië wat dragelijker te maken, besloot ik in juni om op kickboksen te gaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het is een heerlijke sport om je frustraties kwijt te raken en je wordt er mega fit van ook.

L
Ik wist tot voor kort niet van het bestaan van Langeweegje af. Een buurtschap in Zeeland onderdeel van Kwadendamme. In maart 2016 had ik samen met N. een heerlijk weekend bij zijn ouders thuis en in december 2016 had ik het meest vreselijke weekend van mijn leven toen ik in datzelfde huis afscheid nam van hem.

M
N. noemde me Mädchen, vooral tijdens de laatste maanden waarin we samen waren.

img_7971

N
2016 was, net als in 2015, het jaar voor twee belangrijke personen in mijn leven wier voornaam met de N. begint. De één laat ik in het verleden dan ander neem ik mee naar de toekomst.

O
In maart gingen N. en ik voor het eerst op bezoek bij zijn ouders in Zeeland deden we alsof we een lang weekend weg waren. Alleen dan in het huis van zijn ouders. Het bleek de perfecte tijd om oesters te gaan zoeken in de Schelde. Dus dat deden we. We namen twee volle emmers mee naar huis die zijn vader schoonmaakte en zijn moeder bereidde in de oven. Alhoewel ik niet per se van oesters houdt zijn ze extra lekker wanneer je ze zelf hebt geplukt.

img_6655

P
We gingen voor de winst, maar kwamen van een koude kermis thuis. Op de voorrondes van het Nederlandse kampioenschap Pandemic in oktober werden J. en ik laatste. En we baalden gigantisch. Urenlang hadden we ons voorbereid en we wisten zeker dat we wel een kans zouden hebben. Een kans op een catastrofale nederlaag, zo bleek.

Q
Que tal? Me llamo Lianne. Met het oog op de naderende trip naar Costa Rica ben ik in 2016 maar alvast begonnen met het leren van Spaans.

R
2016 was het jaar waarin vrienden op reis gingen. Niet alleen N. vertrok naar Brazilië. Mijn zusje reisde 3 maanden door Azië en ook mijn huisgenoot vertrok naar de Oost. Enigszins nieuwsgierig naar het avontuur boekte ik samen met vriendin N. een ticket naar Costa Rica voor mei 2017.

 

S
Op vrijdagavond 4 maart besloot ik dat ik een auto nodig had. Op zaterdagochtend 5 maart zat ik samen met N. om 7:00 in de trein om een auto te kopen in Lieshout. En sindsdien ben ik in het bezit van een groene Toyota Starlet.

T
Terwijl Facebook overwoekerd raakt door advertenties voor zwangerschapstesten, menstruatiecups en babyfoto’s van vrienden wordt het op Twitter veel gezelliger. Sinds ik daar wat actiever ben, haal ik er veel plezier uit de grappige tweets van anderen te lezen en op een interactieve manier met de actualiteit bezig te zijn.

U
In Januari ging ik met N. naar Tsjechië. We wildenper se niet naar Praag want daar was hij al met zijn ex geweest. En ik wilde geen citytrip, omdat ik zelf al in een stad woon. Dus N. vond een sprookjesachtig hotel in Usti Nad Labem. We hebben er een heerlijke midweek beleefd. En het is uiteindelijk één van de leukste vakanties van mijn leven geworden.img_5501

V
Na 25 jaar zijn mijn ouders verhuisd van de woning waarin ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond naar een nieuwe woning. Hun nieuwe woning is prachtig en is het huis waar ik van droom als ik ‘later groot ben’.

W
Met vriendin J. In juli naar Wenen. Het was een mooie trip met als dieptepunt het kwijtraken van mijn telefoon en als hoogtepunt een prachtige wijngaard met uitzicht over de stad en heerlijke wijnen.

img_8430

X
2016 was het jaar van de exen. BJ trouwde in San Fransisco, D. werd (of was net) vader geworden en N. overleed 6 maanden nadat we uit elkaar gingen. In 2017 wil ik met geen enkele ex meer iets te maken hebben.

Y
Fijn als de naam van je moeder met zo’n lastige letter begint. En fijn dat je er voor me was en bent!

Z
119 digitale bezoekjes van mijn ex uit Zwitserland in 2016. En daar moet ik vooral niets achter zoeken. In dat geval mag het in 2017 wel wat minder minder minder (alhoewel, ik moet toch ergens die 12000 vandaan halen).

 

img_6887

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s