Dag #17 Winter Waltz

img_0354Tijdens mijn studententijd dronk ik in principe niet. Ik vond alcohol een verraderlijk goedje. Had gezien wat het met mijn vriendinnen deed: die gingen zomaar zoenen met lelijke jongens en lagen kotsend in bed. Dat liet ik mezelf niet gebeuren.

Dus toen ik op mijn 19de bijna dagelijks op Leidseplein te vinden was, dronk ik, soms tot ergernis van mijn vrienden, braafjes frisdrank.

Thuis dronk ik weleens een mixje of een glaasje Canei. Maar daar bleef het bij. Tot mijn 22ste was ik nog nooit echt dronken geweest.

Die eerste kennismaking met het duivelse karakter van alcohol heb ik dan ook braaf gedocumenteerd aangezien ik op dat moment voor drie maanden in Portugal verbleef om daar in feestcafé Bloopers te werken (lach maar).

28-06-2005

Om 21:00 gingen we naar de Bloopers waar het overduidelijk nog (hopelijk) stilte voor de storm was. Simone was al aan het werk. Bloopers was veel kleiner dan ik had gedacht. Je zou het bijna wel kunnen vergelijken met de Tibor (café waar ik destijds werkte aan de Rozengracht), maar dan zonder bovenverdieping. We werden al verwelkomd met een dropshot en ik voelde de bui van drank op een lege maag al hangen. Dus we gingen eerst wat eten: groentesoep en kipsaté. De groentesoep leek meer op een fijngemalen alu matter, maar de saté was goed te doen.

6 Baileys en 8 Dropshots verder…
Drank is niet mijn ding, maar dat is geen verrassing. Ondanks dat ik nog wel vrij helder kon denken, werkte mijn lichaam niet echt meer mee. Ik geloof dat ik een belachelijke indruk heb gemaakt want John, de manager, besloot me om 02:00 naar huis te brengen. Dat was denk ik een puik plan want om 3:00 had ik een emmer volgekotst met Baileys, saté en ellende.

Ik kwam Joost net tegen op de gang, hij zei dat ik me gelukkig niet misdragen heb. Een beetje misselijk zit ik nu op het balkon van de zon te genieten. De temperatuur valt overigens wat tegen. Het is best fris. Ik had gisteravond ook mijn vest aangehouden (who cares??)

Oh ja. Tom en Simone. Geen idee what’s loos, maar toen ik vanmorgen wakker werd, lag Tom bij Simone in bed. Verder geen liefdevolle aanrakingen waargenomen, maar toch redelijk verdacht.

Ik ga nu even proberen bruin te worden en wachten tot er een onverlaat wakker wordt die met me naar de supermarkt kan gaan.

De rest van die zomer heb ik wel gedronken, maar nooit meer gekotst. Daarna heb ik nog één keer overgegeven omdat ik te veel had gedronken en dat was toen mijn ex Sylvester me aan de kant zette en ik een halve fles pure Cachaca achterover tikte.

Inmiddels kan ik alcohol wel waarderen, maar met mate. Ik houd er nog steeds niet van om de controle te verliezen, maar ik kan wel genieten van een goed glas wijn bij een serieuze maaltijd. Dan pretendeer ik iemand te zijn die er verstand van heeft en dan geloof ik ook echt dat die Carbernet Sauvignon echt super goed bij de eendenborst past vanwege de vleugjes van sloot en gras die zo goed bij het karakter van de eend passen.

img_0342

Anyway. De komende dagen wordt het ook weer pretenderen geblazen en gisteren was de aftrap. Een etentje bij Balthazars Keuken waar we een witte huiswijn (want andere wijnen waren echt heel erg duur) bij de vis namen en uiteraard een rode dessertwijn bij het chocolade toetje. Daarna werden we door de ober doorverwezen naar een geheime bar (Oldenhof) die een beetje aan Door 74 doet denken. Daar dronk ik een heerlijke cocktail Winter Waltz met honing, anijs en peer en vriendin G. had een traditionele Gin Tonic. Een mooie start van het zuip- en vreetfeest waar we ons de komende dagen weer in mengen.

Alvast mooie dagen voor iedereen, geniet (al dan niet met mate)!

img_0347


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s