Dag #11 Sloten

jon-snow-horse-official-810x485Ik kom er nog steeds niet aan toe om te schrijven hoe kut de decembermaand is. Eigenlijk gebeuren er alleen maar fijne dingen en heb ik helemaal geen last van de winterdip.

Ook omdat ik me van mijn psycholoog op positieve dingen moet focussen (anders slaap ik weer niet). Maar goed, ik sta mezelf nu even toe om aan stomme dingen te denken.

Eén van de kutste dingen in december 2016 is de fucking FILE waar ik tegenwoordig elke dag in sta. Het begon drie weken geleden met een ongeluk op de A10, waardoor Google zei: “ga maar via Sloten.” En toen ik bij Sloten aankwam was heel Sloten…afgeSLOTEN (die grap heb ik meerdere malen op kantoor gemaakt die week), waardoor ik 1,5 uur onderweg was van Amsterdam West naar Amstelveen. Al snel volgden er andere rampdagen met ongelukken op ongebruikelijke tijdstippen (19:30, donderdagavond, weer de A10) en afritten die opeens werden afgesloten voor twee weken. Gisteren weer een ongeluk op de A1o, dus weer omrijden via dat verrekte Sloten. Blijken ze bij Sloterpak ook wegwerkzaamheden te hebben. Maar goed, vanmorgen was er dus weer een ongeluk op de A10, maar….ik had geluk bij een ongeluk want het ongeluk had plaatsgevonden op de afrit naar Bos & Lommer, dus vlak voor mijn oprit zeg maar. Waardoor het verkeer achter me muurvast stond en ik dus letterlijk vrij baan had. Ik voelde me een beetje als Jon Snow die voor zijn leger uit te paard richting Ramsey Bolton galoppeert.

Een ander stom ding is dat december me confronteert met mijn single-zijn. Collega’s die vragen mijn vriendje en ik nog iets leuks gaan doen met de feestdagen. “Ik heb geen vriendje.” En dan de gebruikelijke reacties van: “Je bent zo’n leuke meid. Bla bla bla.” En tijdens diezelfde feestdagen zit ik me dan af te vragen hoe mijn tien jaar jongere zusje het wel lukt om gewoon een leuke en stabiele vent te vinden en mij dus niet. En dan de feestdagen maar volplempen met activiteiten met medesingles om het leed wat te verzachten. Maar eerlijk is eerlijk. Ik ben blij dat ze er zijn, die medesingles.

Meer kon ik nu niet bedenken. Ik ga de was ophangen.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s