Dag #9 8 mannen

img_0143
The Great Western Trail

De winterblog lag even twee dagen stil, omdat ik met een aantal medenerds in Beekbergen zat te gamen. Het klinkt nerdy, het is nerdy. Ik kan er niets anders van maken.

Maar nerdy is leuk. En zo’n gameweekend betekent voor mij complete ontspanning. Ik neem mijn laptop niet mee, ik werk niet en ik moet niets. Ik speel alleen maar spelletjes en vreet mijn tieten er weer aan met zakken chips, snacks en pannenkoeken.

Op vrijdag waren we redelijk op tijd bij het huisje dat van alle gemakken voorzien was: een jacuzzi, een sauna en een trampoline. En nadat we boodschappen voor het hele weekend hadden gedaan konden we beginnen met gamen. Ik bedoel koken. Want ik had me aangemeld voor de kookploeg en de chef had bedacht dat we een pasta met kruiden en van alles en nog wat gingen maken, waardoor we uiteindelijk 2,5 uur in de keuken hebben gestaan. Maar goed, het was wel lekker.

Vrijdagavond heb ik dus maar één spel gespeeld voordat ik op tijd in nachtcafé Het Zachte Matras belandde. Helaas verstoorde een luid hoestende en rochelende kamergenote mijn nachtrust enigszins en ik baalde dan ook enorm toen N. zaterdagochtend zei dat ze ziek was en naar huis zou gaan. Dus toen bleef ik in Beekbergen achter met 8 mannen. Ook leuk.

Ik weigerde zaterdag na het bereiden van het ontbijt nog een minuut langer in die keuken te staan. En gelukkig kon ik de rest van de dag gamen terwijl de mannen een chocoladetaart en een mousse aan het bereiden waren. Ik ben die dag niet naar buiten geweest en heb non-stop zitten spelen. En zelfs dan vind ik dat ik niet genoeg heb gespeeld.

img_0125

De drie leukste games die ik heb gespeeld:

  1. Terraforming Mars

Gaaf spel waarbij je de planeet Mars moet volbouwen met steden- of natuurtegels. Daarnaast moet je kaarten spelen die je meer resources geven om dingen te bouwen of meer punten aan het einde van het spel. Ik vond het er heel mooi uitzien en de gameplay had voor mij de juiste balans tussen strategie en geluk.

img_0121

2. Mythos Tales

Ik was vroeger al fan van Cluedo, maar Sherlock gaat nog 10 stappen verder. Je krijgt een plattegrond van Arkham, een krant en een telefoongids en er is iets gebeurd in de stad. Jij moet achterhalen wat er precies is gebeurd. In het ene scenario was er een man vermoord en zijn huid en bloed waren gestolen. In het andere scenario waren er 4 mensen vermoord die een theaterstuk hadden bijgewoond. We namen onze taak als onderzoekers super serieus en we schreven dan ook hele bladzijden vol. Maar we scoorden aan het einde steeds zo beroerd dat het niet raadzaam is ons te bellen als je een privédetective zoekt.

(Foto niet geheel spoilervrij)

img_0142

3. The Unusual Suspects

Leuk, kort spelletje. Ook geschikt voor met de familie na het kerstdiner ofzoiets. Je krijgt 12 gezichten te zien van mensen en één van die mensen is de verdachte. Door middel van grappige vragen moet je zien te achterhalen wie de verdachte is. Het gaat erom welke voordelen je hebt bij het uiterlijk van mensen (echt iets voor mij dus).

img_0127

Inmiddels ben ik weer terug in Amsterdam en ruim ik alle spelletjes weer op. Moe en voldaan ga ik zo nog even in mijn bed een filmpje kijken voordat een mega-drukke week gaat beginnen. Volgende week zondag ben ik waarschijnlijk gesloopt.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s