Machineseks

heart-machine1386Anderhalf jaar geleden had ik een date met Bas. Het was de eerste jongen die ik zag na D en het voelde allemaal wat geforceerd, maar omdat D glashard had gezegd dat ik maar een ander moest gaan neuken, ging ik zijn advies dan ook maar opvolgen. 

Bas had rood haar en een vriendelijke kop en hij had net in zijn eentje een reis gemaakt door Iran. Hij vertelde indrukwekkende verhalen en ik mocht de man wel. Maar ik weet eigenlijk al meteen op de eerste date of ik een jongen leuk genoeg vind voor een tweede date en dat was bij hem niet het geval. Zeker toen hij ongegeneerd aan een e-smoker ging zitten zuigen. Toen het bedtijd was en Bas met me meeliep naar mijn fiets, zoende hij me opeens. Tot mijn verbazing was die zoen best okay en wond het me zelfs een beetje op. Maar toen ik mijn ogen weer opendeed en Bas zag, verdween die opwinding weer net zo vlug als hij was gekomen. Hij was niet wie ik zocht. Nee. Ik moest Bas maar laten voor wat het was: een gezellige avond.

De volgende dag kreeg ik een appje van hem: “Ha Lianne, ik vond het erg gezellig gisteren, maar wij zijn geen match. Ik wens je veel geluk in de toekomst.”
“Meui…”, dacht ik “zijn we het daar over eens.” En ik ging weer over tot de orde van de dag.

Een kleine maand later kreeg ik tot mijn verrassing weer een appje van Bas. “Lianne, ik heb nog eens nagedacht over die zoen. En die smaakte naar meer. Ik ben misschien een beetje brutaal, maar ik zou graag een keer seks met je willen hebben.” Ik moest lachen om zijn berichtje. Alhoewel ik die zoen alweer vergeten was, vond ik het ergens wel oprecht dat hij me eerlijk vertelde wat hij van me wilde. De meeste mannen draaien er omheen, verzinnen smoesjes, maar deze Bas ging gewoon recht op zijn doel af zonder poespas. Toch dacht ik aan die e-smoker en leek het me al met al geen goed idee om met Bas naar bed te gaan en dat appte ik ook terug (nou ja, niet van die e-smoker). “Als je je bedenkt, je weet me te vinden,” schreef hij nog.

En ik bedacht me een paar weken later. Na drie seksloze maanden meende ik geil genoeg te zijn om dan maar seks te hebben met de enige man van wie ik zeker wist dat hij me op dat moment wilde. Dus ik appte Bas.

Dus die vrijdag toog ik op de fiets naar het huis van Bas dat nota bene achter dat van mijn ex was. Nadat we 4 uur lang over zijn ex hadden gepraat was het tijd om naar bed te gaan, samen. Maar het was geen seks, het was een harteloze klus. Elke handeling werd me ingegeven vanuit de seksetiquette. Als een soort van seksmachine verrichte ik de handelingen die algemeen bekend staan als: fijn, lekker en geil. Maar ik was er niet bij met mijn hart. Na het hoogtepunt viel Bas als een blok in slaap en ik lag daar maar in dat onbekende bed te wachten tot de zon op zou komen.

Dus om 3:00 besloot ik dat ik helemaal niet hoefde te wachten tot de zon op zou komen. Ik liet mezelf uit het bed glijden, veegde mijn kleding bij elkaar en verliet zo snel als ik kon het huis van Bas om huilend naar huis te fietsen.

De volgende dag deed ik alsof ik geen telefoon had, zodat ik niet op de enthousiaste berichten van Bas hoefde te reageren. Ik wist gewoon niet wat ik moest zeggen. Het was niet zo dat hij niet aardig en attent was. Zijn naam op mijn scherm herinnerde me steeds aan dat verrotte gevoel dat ik aan die nacht had overgehouden. Dus ik hoopte maar dat hij me met rust zou laten en dat deed hij ook.

Nu is het 1,5 jaar na Bas. Inmiddels heb ik een heel fijne relatie gehad zonder machineseks. Maar ook die relatie kwam drie maanden geleden ten einde en alsof Bas het wist, kreeg ik van de week uit het niets een berichtje. “Hoi Lianne, ik moest aan je denken en ik vroeg me af of je weer eens wilde afspreken. Ik hoop hoe dan ook dat het goed met je gaat.”

Maar de drie maanden van nu zijn niet de drie maanden van toen. En toen iemand me laatst vroeg hoe lang het geleden is dat ik seks heb gehad keek hij me met grote ogen aan: “Drie maanden!?…tering dat zou ik echt niet volhouden.” Toen zei ik: “Het maakt me geen reet uit, nu zijn het drie maanden, misschien worden het zes maanden, maar de eerstvolgende keer dat ik seks heb met iemand ga ik hoe dan ook niet midden in de nacht jankend op de fiets naar huis.”


4 reacties op ‘Machineseks

  1. Heel goed geschreven en super openhartig!!
    Eerst dacht ik dat het een rooie oortjes verhaal zou worden.
    Maar toch komt er een goede boodschap! Ik herkende het gevoel ook een beetje toen ik vrijgezel was. Dat je na een ‘date’ dan ook gigantische spijt hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s