Zonder Oksel

imageGisteren had ik mijn eerste Tinderdate sinds N weg is. En alhoewel zijn lieve briefjes nog op mijn nachtkastje liggen en ik nog steeds in zijn shirts slaap, wil ik verder.

Men zegt altijd: je moet eerst alleen gelukkig kunnen zijn voordat je samen gelukkig kunt zijn. Dan denk ik: tief toch op. Een enkeling daargelaten zal geen mens het leven leuker vinden in zijn uppie. We zijn er niet voor gemaakt om alleen te zijn, volgens de natuur moeten we ons voortplanten en daar heb je een partner voor nodig. Ik kan me prima vermaken in mijn eentje hoor, geen probleem. En dan heb ik het ook echt wel naar mijn zin. Maar alles is gewoon leuker als je samen bent, als je dingen kunt delen. Ik vind er niks aan om ’s ochtends in mijn eentje wakker te worden. Niets is fijner dan ontwaken in de stinkende oksel van je vent die bij voorkeur kwijlend en grommend naast je ligt. Dan ben ik een tevreden mens. En aangezien ik die oksel nu al 2 maanden moet missen, wordt het tijd dat ik op zoek ga naar een nieuwe.

Mijn vriendin N heeft me wel wijselijk geadviseerd om wat kritischer te kijken naar de mannen die ik date. Als er bij de eerste date al twijfels zijn over de toekomstgeschiktheid kan ik het beter bij die eerste date laten. Dus als iemand zegt “over een jaar ga ik een grote reis maken en dan wil ik single zijn.” Weet ik nu wat me te doen staat.

Dus. Gisteren een date met K.. We hadden bij Het Wilde Westen afgesproken, lekker dichtbij dus als het niet leuk zou zijn, kon ik niet treuren om de verloren reistijd. Hij zat al op me te wachten met twee doodgeslagen biertjes. “Heb alvast wat lekkers voor ons besteld.” Zei hij duidelijk zenuwachtig. “Das lief van je, maar ik drink geen bier.” Moest die arme jongen weer naar de bar om een Merlot te halen voor me. Afijn, K. Is 28 jaar, heeft een eigen webbedrijfje en doet op hoog niveau aan handbal. Hij had daarom ook een prima lijf, en zijn gezicht leek een beetje op dat van Johnny de Mol. Niet echt mijn type, volgens vriendin N heb ik namelijk tegenwoordig een type. Hij had pretoogjes die vooral begonnen te schitteren als hij vertelde over zijn bedrijfje of over handbal. We kletsten er dus flink op los over politiek (hij stemt CDA) over mijn werk en reizen (hij haat reizen! Wat ik natuurlijk een groot pluspunt vind). Op een gegevens moment vroeg hij of hij naast me mocht komen zitten. Dat vond ik goed. En niet lang daarna zoende hij me, wat ik ook prima vond. Ik voelde er alleen niet zoveel bij. Het was wel fijn, maar het voelde toch een beetje als een ‘noodzakelijk kwaad’ om over N heen te komen.

Tussen de bedrijven door kletsten we nog wat. Ik had verteld dat ik gek ben op taart, dus hij bestelde nog een Tiramisu. Na de eerste zoen veranderde het gespreksonderwerp geleidelijk. Er kwamen allemaal opmerkingen over mijn lijf: “toen je aan kwam lopen, viel het me al op dat je echt een goed lijf hebt.” “Volgens mij heb je echt heel mooie borsten.” “Volgens mij zouden wij echt heel goede seks kunnen hebben.”  Waren een aantal uitspraken die hij deed. En hoewel ik het een leuke date vond, vond ik hem niet leuk genoeg om daarin mee te gaan. En dat zei ik ook: “weet je, we kunnen seks hebben, dan doe ik alsof ik een aflevering Game of Thrones ga kijken. Ik pak de afstandsbediening ga naar zender 101, druk op de rode knop en zoek aflevering 10. Die seks is vast wel prima, want we weten welke knoppen we moeten indrukken. Maar ik wil dat niet, ik zoek romantiek en passie. Goede seks betekent dat je iemand zo leuk vindt dat je er alles aan doet om die persoon te laten genieten. En ja…dat gevoel heb ik niet bij jou.” Hij keek een beetje beteuterd en vroeg me hoe hij die seks kon krijgen. “Je moet mijn vriend zijn.” Zei ik.

Vervolgens kwamen er nog een aantal uitspraken waardoor ik steeds zekerder wist dat er geen tweede date zou komen. Zo woont hij nog bij zijn ouders. Wat prima is, maar niet voor mij als ik zijn vriendin zou zijn. Dat je dan ’s morgens aan de ontbijttafel zit met pa en ma. “Hebben jullie je vermaakt vannacht, jongelui?”  Nee…dat lijkt me geen optie. Daarnaast vertelde hij met net zoveel passie als  toen hij over zijn sport vertelde over zijn drugsgebruik. En deed daarbij de gevleugelde uitspraak: “XTC gebruiken is nog beter dan vader worden van je eerste kind.” (Ik vond dat sowieso een vreemde vergelijking aangezien hij geen kind heeft). En toen wist ik het zeker: ik word morgen weer wakker zonder oksel.

 

,


2 reacties op ‘Zonder Oksel

  1. Oke… En toch heb je met hem gezoend. Ondanks al die rare uitspraken van hem… Ik snap je niet. Zoen dan met een leuke man. Ik snap vrouwen vaak niet mmij wijzen ze af terwijl ik normaal doe maar als je zo doet als
    Die gast dan kan je wel zoenen op die eerste date… Zucht. Vermoeiend vrouwen. Snap ze niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s