Dag #18 Kick the Bucket

image
Lesje macaber Engels en Duits

Het is al een tijdje hip om een bucket list te hebben. En vandaag was het een vraag op een theezakje van Pickwick. “Wat staat er nog op je bucketlist?”

Natuurlijk heb ik ook een bucketlist, die van mij is constant in beweging. Maar ik vroeg me af: “Waarom heet het eigenlijk een bucket list?”

Nou dat komt omdat in het Engels de uitdrukking “to kick the Bucket” bestaat. Letterlijk betekent het: de emmer omver trappen, figuurlijk betekent het doodgaan. Het is zoiets als de pijp uitgaan of het loodje leggen. In het Nederlands zou het dan zoiets worden als ‘de pijplijst’ wat misschien een lijst suggereert van alle mannen die je in je leven hebt gepijpt of nog wilt pijpen. Een beter optie is dan misschien de loodlijst. Afijn, waar “to kick the bucket” vandaan komt, weet men niet 100% zeker, maar het lijkt logisch dat men hier refereert aan het wegtrappen van de emmer wanneer een persoon wordt verhangen.

Maar goed met een bucket list wordt dus een lijst bedoeld waarop dingen staan die je nog voor je dood gedaan wilt hebben. Veelvoorkomende zaken: bungeejumpen, seks in het kantoor van de baas (of welke andere gekke plek dan ook), een wereldreis, een tatoeage nemen etc.

Mijn bucketlist is veranderlijk. Sommige dingen die erop stonden, heb ik pas geleden gedaan zoals mijn motorrijbewijs halen, seks met een 21-jarige jongen en op dobbelsteen vakantie. Nu moet de lijst weer worden aangevuld. Eens even kijken hoe ver ik kom:

1. Een reis maken naar een land waar de rest niet heen gaat. Ik had vorige week Algerije bedacht, maar ik geloof niet dat het helemaal de bedoeling is dat vrouwen daar alleen gaan rondtrekken vanwege de kans op ontvoeringen. Is geen seksuele fantasie van me, dus laten we dat maar niet doen.

2. Een andere baan, niet vandaag, maar ik zou graag nog eens een baan vinden waarin ik een beetje meer kan reizen en waarin ik nog meer kan groeien (figuurlijk gesproken dan).

3. Uitreraard zijn er nog een aantal seksuele fantasieën die ik hier niet uit de doeken ga doen want familie leest ook mee :).

4. Een dure auto huren en daar een dag heel hard mee scheuren.

5. De Franse taal leren. Alhoewel dat even op een laag pitje staat. Als ik op reis wil naar Algerije is het wel handig.

6. Een cursus tekenen en schilderen doen. Wordt aan gewerkt, hopelijk neem ik na de zomer de kwast ter handen.

7. Een boek schrijven. Of nou iemand het leest of niet. Al die losse blogjes zijn een beetje laf. Maar waar moet ik in godsnaam over schrijven? Daar prakkiseer ik al jaren over.

8. 65 kilo wegen.

9. Een voor de langere termijn: iemands verzorger zijn. Klinkt een beetje wazig. Of het nu mijn eigen kind is, een adoptiekind of het pleegouderschap of misschien wel gewoon de trotste baas van een Husky.

10. Een tweede dobbelsteentrip naar een verder oord en het liefst met een heel leuke man.

En ik kan er nog wel een paar bedenken, maar laat ik het voorlopig maar op 10 punten houden. Ik ben benieuwd naar jullie bucketlists voel vrij om ze hieronder of op Facebook te delen :).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s