Dag #10 Kwallitie

imageGisteren even een dagje overgeslagen. Omdat het de laatste dag was in Wenen stonden we extra vroeg of en zijn we de hele dag onderweg geweest.

Om 23:30 was ik thuis en toen wilde ik alleen maar slapen in het bed dat ik 3 weken na N zijn vertrek eindelijk verschoond heb.

Gisteren zijn we even wat toeristische trekpleisters afgegaan. De Stephansdom (welke bomvol zat met Italianen) en het Prater waar we braaf in het Riesenrad hebben gezeten. Daarna gingen we nog een keer naar het stadstrand om nog een beetje bij te kleuren en te lezen.

image

Terwijl we naar het strandje liepen, was ik aan het vertellen wat ik over onze Airbnb locatie in de recensie zou schrijven. Ik zei iets van “the quality of the bed is really good”, maar het woord quality kwam er op zijn aller-Hollandst uit en werd dus ‘kwallitite’. J kwam niet meer bij en we hoopten uiteraard dat het met de kwallitite van het Donauwater ook goed was gesteld, geen kwallen enzo. Toen we ’s avonds in het vliegtuig de langverwachte nootjes (als je doorgaans met EasyJet vliegt, is een snack in het vliegtuig heul bijzonder) kregen zei J weer: ‘tja, de kwallitite van deze nootjes is niet echt goed, maar we krijgen tenminste nootjes.’ En daarna barstte ze in eens lappe lach uit die wel 10 minuten duurde tot ergernis van onze medepassagiers.

Sprakeloos....bij het Prater
Sprakeloos….bij het Prater

Uiteindelijk was het een zeer geslaagde trip en waren alle dingen die we hebben gedaan de moeite waard. Ik had het idee dat Wenen echt veel groter dan Amsterdam is, maar het is maar twee keer zo groot en er wonen meer mensen. Terwijl wij juist het idee hadden dat het rustiger op straat was. Wenen is een stad met veel daklozen, er wordt veel gebedeld en vrij warm weer zie je ze overal liggen in de parken en op de bankjes. In Wenen bestaat de bevolking voor 70% uit autochtonen en daarvan zijn de meesten katholiek. Dat merk je ook echt wel op straat.

Zwaan op aaiafstand
Zwaan op aaiafstand

 

Wat ons verder opviel is dat er dus nog binnen gerookt mag worden, zo stonken onze haren echt enorm na een avondje stappen. De architectuur in Wenen is op heel veel plekken hetzelfde, tot ver buiten het centrum vindt je de statige gebouwen met gotische afwerkingen vooral in het wit, maar ook in pastelkleuren. Ik zou graag nog eens teruggaan in de winter om de musea te bezoeken, de opera en warme chocolademelk te drinken.

image

De hoogtepunten van onze trip (voor mij) in Wenen waren:

1. De wijngaard Zawodsky met geweldig uitzicht over de stad
2. De vanille Milkshake bij Al Chile
3. Slot Schönbrunn
4. Ontbijtcafe Augustin en de pannenkoeken daar
5. Het stadstrand

Cool kunstwerk van Slowaakse (of Sloveense?) Krampus
Cool kunstwerk van Slowaakse (of Sloveense?) Krampus

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s