Dag #6 Rau Frau

imageIk realiseerde me vannacht pas dat de wekker om 3:30 gaat als je om 7:00 vliegt.

Het was vroeg, dat is alles wat ik er over te zeggen heb.

B had niets teveel gezegd over de klassieke muziek in het vliegtuig dus de chique ontvangst was een feit. Omdat we niet met easyJet vlogen, kregen we zelf een snack in het vliegtuig; een klef chocoladebroodje, maar we kregen een snack en daar ging het om.

Eenmaal geland wisten we vrij snel de bus te vinden naar Westbahnhoff en ons Airbnb appartement was daar 5 minuten lopen vandaan op de Matrosengasse welteverstaan. Door J al snel omgedoopt dat matrozenscheetje om de naam van de straat te kunnen onthouden. Het appartement is echt heel fijn, een zee van ruimte op de Matrosengasse en zelfs een schattig balkon.

image

Nadat we enigszins een plan hadden getrokken gingen we op pad: shoppen, koffie drinken en wandelen. In totaal hebben we 12,5 kilometer gelopen (volgens Moves hebben we ook gefietst, maar hoe de app daarbij is gekomen weiBen wir auch nicht). We zijn naar Spittelberg gewandeld waar volgens een random blog veel leuke cafeetjes en winkeltjes te vinden zijn. Dat was ook zo. Veel vintage winkels en hipster koffietentjes waar het stikt van de veel te gezonde gerechten. De taarten zijn vegan en de halve menukaart bestaat uit salades. Ik heb amper een Wiener schnitzel gezien. Ook rauw voedsel is hipperdepip in Wien. En J is natuurlijk dolenthousiast, maar vooralsnog wil ik mijn eten het liefst warm en gekookt. Ich bin kein Rau Frau.

image

Spittelberg is een beetje vergelijkbaar met de 9 straatjes of de Haarlemmerdijk. Veel hippe toestanden en winkeltjes met snuisterijen. En als je dacht dat je alles had gezien van vintage gitaren tot een winkel voor datingprofielen loop je tegen een ware pepermolenwinkel aan. WTF. Wie koopt daar iets?

image

De eerste indruk van Wenen is positief, als het morgen niet echt zonnig wordt, gaan we ons toeleggen op de toeristische trekpleisters. Mocht de zon gaan schijnen dan gaan we naar Ganseheuvel (een eilandje in de Donau waar je kunt zwemmen). Nu even chillen op het balkon (en misschien een tukje doen) en daarna naar de openluchtbioscoop.

Auf Wiederschnitzel 🙂

 

image

 


Een reactie op “Dag #6 Rau Frau”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s