Dag #5 Wenen

imageToen ik 2,5 week geleden weer vrijgezel werd, opperde vriendin J. Dat we dan maar samen met vakantie moesten gaan.

Terwijl ik eigenlijk niet zoveel vrije dagen meer heb, leek het me wel een goed idee om even naar een andere omgeving te gaan. Dus morgenochtend stappen we om 7 uur in het vliegtuig naar Wenen.

Ik ben nog nooit eerder in Wenen geweest, dus ik heb een aantal mensen gevraagd om tips en verhalen. Dat betekent dat ik nu lichtelijk bevooroordeeld naar de stad afreis. Zo zou Wenen een zeer opgeruimde en nette stad zijn, een chique stad volgens een collega. Een man die er jaren heeft gewoond (B.) zegt dat Wenen goedkope restaurants heeft en weer een ander wist te melden dat de koffie super duur is. Volgens B. Zullen we morgenochtend in het vliegtuig worden verwelkomd met klassieke muziek. Volgens hem zijn de Weners een beetje arrogant en willen ze twee dingen: zo min mogelijk werken en zoveel mogelijk geld hebben. Wenen zou volgens hem ook een goede stad zijn om als dertiger te gaan stappen. Omdat men tot op late leeftijd van het goede leven blijft houden.

Het goede leven: dat klinkt me als muziek in de oren en dat mag ook best klassiek zijn.

De komende dagen dus een blog vanuit Wenen 🙂

 

 

 


Een reactie op “Dag #5 Wenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s