Dag #2 Een wild paard

imageHet is al laat. Ik houd het kort, morgen moet het werkpaard weer van stal.

 

Vanavond kwamen twee oud-collega’s van het Mendelcollege hier eten. Ik vind het bijzonder leuk dat ik nog steeds contact heb met hen ook al zijn onze levens zo verschillend.

P. Heeft vrijdag zijn laatste werkdag gehad op het Mendelcollege en gaat hopelijk in de zomer een eigen zaak beginnen. En I., de andere collega, verzucht dan weer dat alle leuke mensen het onderwijs verlaten (wellicht dat ik daar komende week dieper op in ga).

Ook de liefde komt op dit soort avondjes weer ter sprake. P. Heeft een paar jaar geleden zijn koopwoning en vriendin ingeruild voor een onzeker bestaan in een veel te duur appartement op de Wallen en I. Is al 16 jaar alleenstaande moeder. De manier waarop we alledrie de liefde ervaren is heel anders en ik vind het altijd weer interessant om hun visies te horen.

Vandaag ging het over vreemdgaan. Wat is eigenlijk vreemdgaan? Ik zei dat ik een keer met een jongen heb gezoend die al een vriendin had. I. Vond dat geen vreemdgaan. Maar P. En ik wel. Mijn definitie van vreemdgaan is: intiem zijn met een ander die niet je partner is. ‘Mag je dan ook niet hand in hand lopen?’  Vroeg I. ‘Waarom zou je dat willen?’ Was mijn weerwoord. P. Vond ook dat hand in hand lopen onnodig is. ‘Maar wat als de persoon nu verstandelijk gehandicapt is?’ Vroeg ik. ‘Dan is het misbruik maken van de handicap.’

En ja dan gaat het over de geschikte partner voor mezelf. Hoe ziet die er uit? En hoewel ik nu heel hard roep dat ik geen man meer wil die naar het buitenland vertrekt, wil ik wel een avontuurlijke en speelse man. Een man die met mij op dobbelsteen vakantie wil gaan, een man die in oktober naakt wil zwemmen in de Noordzee, een man die seks wil hebben in de parkeergarage van de Ikea.

Op een gegeven moment ging het gesprek over dominante mannen. ‘Dat is niks voor mij.’ Zei ik. ‘Oh lijkt het je niet wat om getemd te worden?’ ‘Nee…ik wil mijn vrijheid, mijn ruimte om te spelen.’ Waarop P. Mij aanvulde: ‘Een echt wild paard kan niet getemd worden.’

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s