Flipism – Dag 6 – Bar le Duc

imageWe hadden grootse plannen voor dag 6. We zouden een technofestival (ja, ik weet het, maar belofte maakt schuld) bezoeken, of een vlooienmarkt, of een middeleeuws feest of we zouden voetbal kijken in een typisch Franse kroeg. De mogelijkheden leken oneindig.

Omdat het de een-na-laatste dag was van het flipism-experiment moesten we wel richting het Noorden rijden als we op zondag niet 7 uur in de auto wilden zitten. Dus er werd weinig gedobbeld op zaterdag. We reden 1,5 uur in de richting van Nancy en vlak voorbij Nancy gooiden we met de dobbelsteen om na 25 minuten de eerste afslag te nemen. Deze afslag leidde ons naar de regio Meuze waarvan een van de grootste “steden” Bar le Duc is. We reden eerst naar een Bed & Breakfast in de buurt want we durfden het na het noodweer van vrijdag- op zaterdagnacht niet aan om te kamperen. Het B&B was gesloten, dus we reden naar een dorpje 30 minuten verderop. Een puisterige tienermeid deed met een slaperig hoofd de deur open en zei dat haar ouders pas om 19:00 thuis zouden zijn om ons verder te helpen. Dat vonden we te laat, nogmaals: we hadden grootste plannen. Inmiddels was het 15:00 en hadden we nog geen locatie gevonden. We besloten naar Bar le Duc te rijden. Maar toen we de stad binnenreden dacht we allebei: “Nee.” Het mineraalwater mag dan sprankelend zijn, de stad is dat absoluut niet (overigens wordt Bar le Duc gewoon gemaakt van water uit een bron op een Utrechts industrieterrein). Om trouw te blijven aan de dobbelsteen reden we toch naar een hotel ergens in een buitenwijkje van de stad. Maar toen we het vervallen gebouw zagen en een tandloze oma op dat moment een laken uitwapperde uit het raam reden we zonder iets te zeggen door.

image

We besloten richting het Noorden te rijden. Dat kon geen kwaad want we zouden hoe dan ook naar het Noorden teruggaan op zondag. In de regio Meuze is absoluut geen ene hol te beleven. Je kan tientallen kilometers rijden en geen enkel dorpje tegenkomen. In de dorpjes die je wel aandoet zijn verlaten en stil. Terwijl we lichtelijk geïrriteerd langs de tarwevelden reden, zag ik opeens een bord “fraises” staan. Ik had wel trek in aardbeien dus ik nam de afslag. Uiteindelijk bleek er een veldje te zijn waar je zelf je aardbeien kon plukken, geniaal. Dus we plukten een bak vol die we daarna helemaal opaten. Zo lekker vind je ze bij de AH niet. Op dat moment begon overigens ook de zon te schijnen, dus we kregen weer goede moed en besloten dat we best weer een nachtje konden gaan kamperen.

image

Uiteindelijk vonden we een camping in het dorpje Givry-en-Argonne. Deze camping bleek van een wat ander kaliber te zijn dan we de rest van de week gewend waren in Duitsland. Een wc die niet veel meer was dan een gat in de grond (ook zonder wc-papier), geen warm water bij de wastafels en een shitload aan insecten. Maar op dat moment kon het ons geen reet meer schelen het was op het moment van aankomst 17:00 en onze dagplanning was toch al naar de haaien.

Gelukkig had het dorpje wel een café (wat een soort van café, restaurant, tabaksshop en gokpaleis in één was) met heel lief personeel dat ons de rest van de avond allervriendelijkst bediend heeft. We mochten voetbal kijken, spelletjes spelen, telefoons opladen en ze deden hun best om langzaam Frans te spreken, zodat ik alles kon begrijpen.

image

Vandaag gingen we Frexit (ik weet het) en waren we redelijk op tijd weer thuis. En het eerste wat we tegen elkaar zeiden was: “Ik had wel een weekje langer willen gaan.” De laatste dag was misschien een klein fiasco, maar de rest van de week was echt verrassend en spannend.

Kort samengevat onze gebruikerservaring van het flipism op vakantie gaan:

  • Het is erg spannend om niet te weten waar je terechtkomt
  • Het doel is om verrassende plekken te ontdekken waar je anders nooit zou zijn gekomen
  • Je moet wel redelijk flexibel zijn en niet gaan lopen sippen over een teleurstellende locatie
  • Als een locatie echt kut is, zoek dan naar een camping of B&B in de buurt (dat is vaak wat gezelliger of heeft een mooiere omgeving)
  • Er gaat veel tijd zitten in het rijden en zoeken van locaties. Ook het plannen van de dag neemt veel tijd in beslag. Daarom is het beter om ergens 2 of 3 dagen te blijven en dan verder te trekken.
  • Neem een auto met airco
  • Een camping is misschien niet zo relaxed, het is wel goedkoop en daardoor voel je je minder slecht over het uitgeven van veel geld aan een hotel in een stad waar je eigenlijk niet wilt zijn.

 


Een reactie op “Flipism – Dag 6 – Bar le Duc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s