Summer is coming

jon-snow-2Het is nog geen tijd voor de zomerblog en misschien wordt het daarvoor wel geen tijd dit jaar. Maar toch wil ik een zomerdagachtige update posten.

Bijna 2 jaar geleden speelde het debacle met mijn ex-schoonfamilie. Wat helaas met een bezoek van een wijkagent en een mislukte deal eindigde. Daarna heb ik mijn ex of zijn familie nooit meer gezien of gesproken. Ik hoorde via via dat hij verloofd zou zijn. Met een Chinees. Daar zou ik absoluut geen stokje voor steken. Ik was blij voor hem, in gedachten.

Twee weken geleden vond ik tijdens een grote, kleine schoonmaak zijn babyfotoalbum. Foto’s van een rossig mannetje in de armen van zijn moeder deden me opeens realiseren dat ik eigenlijk geen wrok meer koester. Ik stuurde het album op en ik kreeg een bedankje van zowel zijn moeder als hem.

Zijn mail greep ik aan om hem nogmaals te verzoeken om nu eens een kopie van zijn paspoort te sturen, zodat ik eindelijk het abonnement van UPC (dat op zijn naam staat) kan beheren en HBO kan opzeggen. Die 120 euro per jaar om te kijken hoe Jon Snow wel of niet doodgaat is me toch net iets te veel. Alhoewel niet ik, maar BJ,die 120 euro dus al twee jaar betaalt. Was het me dus net iets te veel om van hem te vragen.

Ik kreeg een mail terug. Een aardige. En ik herkende de man terug met wie ik bijna 5 jaar van mijn leven heb gedeeld. Ik had hem ook verteld dat ik inmiddels niet meer in het onderwijs werk. Zijn reactie was:

Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben dat je uiteindelijk het onderwijs uit bent gegaan; je leek plezier te hebben met de leerlingen maar ook teveel stress en frustraties qua tijd, gevulde tassen en geld.

Deze reactie vond ik zo kloppend en herkenbaar voor hoe ik was en hoe hij was tijdens de vijf jaar samen. We kenden elkaar echt. Wisten alles van elkaar. En nu zijn we anders. De afgelopen jaren heb ik vaak mijn frustratie over de situatie geuit. Dus ik denk dat het op zijn plek is om nu ook eens iets liefs te zeggen. Het is goed zo en summer is coming.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s