Mijn 2015-ABC

IMG_1711Vorig jaar was het ABC een daverend succes dus laat ik de traditie er maar in houden door terug te blikken op 2015.

Allereerst was het een zeer goed jaar voor deze blog. De blog is 8305 keer bekeken (vorig jaar 5254) en de bezoekers kwamen weer uit alle windstreken.

De 3 best gelezen stukjes waren:

  1. Het onderwijs versus het bedrijfsleven, niet alleen ten tijde van de publicatie, maar ook vaak daarna werd deze blog gelezen.  Misschien twijfelen meer docenten over een overstap?
  2. Het mysterie van het verdwenen babyvet, over de verbouwing van Yolanthe.
  3. Tofu ist der Teufel, over een mislukt, maar toch geslaagd weekendje weg naar Bremen.

world_2015

-A-
Zusje A. heeft een interessant jaar achter de rug.Geslaagd voor haar bachelor Nederlandse taal en cultuur, een bijbaan op Texel en langzaam dringt ook het grotemensenleven zich aan haar op (en lijkt grote zus toch weleens wijze dingen te hebben gezegd over die grotemensendingen). In 2016 gaat ze bijna 4 maanden reizen door Azië. Reis veilig en kom ongeschonden en rijker terug!

-B-
In november keek ik in de kroeg naar een scherm en ik kon niet lezen wat er op het scherm stond. Datzelfde weekend toog ik naar de Pearl om te kijken of ik nog wel goed kon zien. Alhoewel ik maar een kleine afwijking heb, ben ik blij met mijn bril. Vooral ’s avonds zie ik dingen scherper en geeft het mijn ogen rust.

IMG_4968

-C-
In 2008 schafte ik een Pathépas aan. En de pas heeft zijn nut bewezen. Jarenlang ben ik ermee naar tientallen films gegaan. Ik heb korting gekregen op kilo’s zoute popcorn. Maar in maart besloot ik mijn Pathépas in te wisselen voor een Cinevillepas. Het grootste voordeel van de Cinevillepas is de toegang die je hebt tot veel andere culturele activiteiten en gave filmfestivals. Maar ik mis de vroege voorstelling van Pathé en de zoute popcorn! De beste film die ik overigens zag in 2015 was Birdman.

-D-
Toen ik in januari jankend in de Stanislawski zat zei je: “Volgend jaar wil ik je D. zijn.” En dat mag. Bedank voor de super leuke spelavonden en de magic moments. Er komen er hopelijk nog veel meer in 2016.

-E-
Pfff ik heb behoorlijk wat gegeten het afgelopen jaar. Het helpt niet echt dat ik voor mijn werk eten test. Elke testdag ga ik naar het testcentrum om mijn eigen producten te proeven en zo gebeurt het dat ik vaak om 9:00 al aan de pesto, worst en frikandellen zit. En dingen als bloemkoolroosjes en quinoasalades worden niet echt vaak getest. Elke dag is er wel koek, snoep en taart over. En ‘nee’ zeggen is zwaar. Maar van ‘ja’ zeggen word ik zwaar.

-F-
Om de vreetbuien enigzins te maskeren, ben ik als een beest gaan sporten het afgelopen jaar. In de woonkamer met gewichten in de weer, jumping jacks en buikspieroefeningen op een handdoekkie. Dit alles onder digitale begeleiding van Fitness Blender, een online platform waar je gratis fitness filmpjes kunt bekijken.

-G-
We vertrokken op een vrijdag de dertiende in februari naar Bremen voor een gezellig meidenweekend. Helaas strandden we met de oude Volkwagen Polo van J. nog geen kilometer voor de Duitse grens. De polo wilde koste wat kost niet meer back to his roots en daarom werden we door de ANWB naar Groningen gebracht waar we haastig een Airbnb appartement boekten om daar ons feestje voort te zetten.

IMG_1058 (1)

-H-
Obdam. Het dorp waar niemand van buitenaf echt welkom is, waar ze kinderen ‘ut’ leren in plaats van ‘het’, waar een gefrustreerde huisman in de jaren ’90 vrouwenondergoed van de waslijnen stal en waar de kermis het culturele hoogtepunt van het jaar is. Klinkt afgrijselijk en dat is het ook. Vandaar dat ik op mijn 19de maakte dat ik wegkwam. Gelukkig hebben mijn ouders dit jaar ook het licht gezien en hebben ze afgelopen maand een woning gekocht in Hensbroek. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden.

-I-
Met S. bezocht ik in februari voor het eerst in mijn leven Ierland. Het waren weer heerlijke dagen waarin we veel hebben gewandeld, gegeten en gezien. De tripjes met S. zijn altijd erg fijn, dus hopelijk in 2016 weer?

-J-
In 2015 ben ik 30 geworden. Ik gaf voor het eerst in jaren een feestje bij mij thuis en dat was (voor mij althans) een succes. We hebben gegeten, gedronken en gedanst (!) en ik had heuse discolichten aangeschaft. Een beetje cheesy, maar zo wilde ik het. Bedankt iedereen die er was het was voor het eerst de moeite waard om jarig te zijn.

IMG_1276

-K-
Het afgelopen jaar heb ik 7! (okay, december 2014 ook meegeteld) geboortekaartjes ontvangen. Het zijn kaartjes die geluk mededelen: “Blij en gelukkig zijn wij met de geboorte van…” Maar deze kaartjes kondigen ook een nieuwe fase aan. De fase van het ouderschap en een fase waarbij vriendschappen veranderen, omdat het belang van het kind altijd verkozen zal worden boven het belang van de ouder.

-L-
Licor 43. Het drankje dat ik afgelopen zomer leerde kennen. Vooral lekker met veel ijs en een schijfje sinaasappel.

-M-
Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was mijn bezoek samen met N. aan de Tweede Kamer. We kregen een rondleiding en deden mee aan een debat. Aan het einde van de ochtend kon je op de foto met Mark Rutte. Ik zei nog :”Welke sneuneus wil dat nou?” Maar 5 minuten later stond ik zelf vol verwachting in de rij alsof ik op schoot mocht bij Sinterklaas. Ik schudde de Minister President de hand en zei: “Dit stond nog op mijn bucketlist.” En hij moest lachen.

IMG_0967

-N-
Deze is eigenlijk voor twee mensen die het afgelopen jaar erg belangrijk voor me zijn geweest. Ten eerste N. omdat we super veel mooie momenten hebben gehad samen. Spelletjes, een heuse vakantie, eten en wijn, maar ook veel goede gesprekken. En de tweede N. is de toyboy met mooie ogen naast wie ik steeds vaker wil slapen.

-O-
2015 was ook het jaar waarin ik de overstap maakte van het onderwijs naar het bedrijfsleven. Ik heb daar nog steeds geen spijt van, maar ik mis de spontaniteit en grapjes van de leerlingen. Het bedrijfsleven is een stuk minder lachen.

-P-
Vorig jaar heb ik iets over mijn moeder geschreven in het ABC. Dit jaar stond papa iets meer centraal. Het was een zwaar jaar dat we het liefst snel willen vergeten. En verder wil ik er niet veel over kwijt dat zou ook niet netjes zijn. Dus op naar 2016 in een nieuw huis en hopelijk andere goede nieuwe dingen.

-Q-
Ik dacht dat ik het hele jaar druk bezig zou zijn met zaaien en oogsten op mijn Hayday boerderij, maar vlak na het nieuwe jaar heb ik mijn oogst laten verpieteren. En na een tijdje niet te hebben gegamed op mijn telefoon heb ik Wordfeud opnieuw ontdekt. De grootste angst is dan ook de letter Q zonder de A en de T. Want de beste mogelijkheid voor die letter is qat. Met een beetje mazzel levert die behoorlijk wat punten op.

-R-
Op maandag tot 18:00 werken en daarna naar Oostzaan voor Franse les. Op dinsdag tot 18:00 werken en daarna privéles geven. Woensdag hetzelfde recept. Donderdag tot 18:00 werken en om 20:00 bij N. zijn voor Zombicide. Vrijdag tot 18:00 werken en om 20:00 een date in Edel. Zaterdagochtend naar Bodegraven om training te geven. Zaterdagmiddag even naar Leiden om te lunchen met S. Zaterdagavond nog even een drankje met N. Zondagochtend, teringzooi in huis, stofzuigen, wc schoonmaken. Zondagmiddag film met J. Zondagavond rust.
Zo zag mijn gemiddelde week er uit in 2015. Er waren weinig momenten van rust en wellicht komt mijn kwakkelende gezondheid daardoor. Al maanden hoor ik niets anders dan: “Rustig aan doen.” Ik wil wel, maar het is allemaal zo leuk.

-S-
Het is meer dan tien jaar geleden geweest dat ik met vakantie ging samen met een vriendin. Maar dit jaar vertrokken N. en ik voor een weekje zon en rust naar Sérilhac (wat ik zonder het op te zoeken nog steeds niet goed kan spellen) in Frankrijk. We zaten in the middle of nowhere in een groen dal met een zwembad. Een week lang hebben we alleen maar gedaan waar we zin in hadden: wijn zuipen, zwemmen, zonnen, barbecueën, vintage shoppen, rondjes rijden in de auto, eten en spelletjes.

IMG_3420

-T-
Ik schaam me er een beetje voor, maar deze moet er toch echt in. Alhoewel ik eerder een redelijk negatieve blog schreef over Tinder moet ik toch toegeven dat ik het afgelopen jaar behoorlijk wat Tinderdates heb gehad. Een Tinderdate is eigenlijk een beetje lopendebandwerk. Je gaat ergens wat drinken, je stelt de noodzakelijke vragen en je zoent (of niet). Daarna ga je pas nadenken of het eigenlijk wel leuk genoeg was. Want eerlijk is eerlijk: 90% van de Tinderdates is leuk, prima zelfs. Maar bijna nooit is er iemand aan wie ik de volgende dag nog denk. Tot N.

-U-
N. woont in Utrecht, dus ik kom er tegenwoordig vaak. Een uit de kluiten gewassen dorp waar eigenlijk weinig tot niks te beleven valt.

-V-
Ik heb al eerder even genoemd dat vriendschappen veranderen. Sommige veranderen doordat levens niet meer synchroon lopen. Sommige vriendschappen veranderen, omdat je elkaar niet meer begrijpt. Helaas was 2015 een jaar waarin veel vriendschappen een richting zijn opgegaan die ik zelf niet zou hebben gekozen. Maar het leven forceert soms een richting en ik hoop dat ik sommige mensen op een andere weg weer eens tegenkom.

-W-
Ik ging in mijn eentje naar Londen om daar een concert van The White Buffalo bij te wonen. Uiteindelijk kreeg ik de kans om hem te ontmoeten. Voor zover je een handje schudden en schaapachtig “I came all the way from Amsterdam,” uit te stamelen een ontmoeting kunt noemen.

FullSizeRender (3)

-X-
De X is een lastige letter, dus als de letter in een woord zit ben ik überhaupt tevreden.  2015 was het jaar van de exen. Het afgelopen heeft mijn ex aangekondigd dat hij gaat trouwen. Vrienden dachten dat ze dit voorzichtig aan mij moesten vertellen, maar ik vind het alleen maar leuk voor hem. Iemand van lang geleden zocht na jaren radiostilte weer contact en een andere ex heeft het grootste gedeelte van het jaar in mijn hoofd gezeten. En dat is een waardeloze tijd- en energieverspilling geweest. Ik vind het nog altijd bijzonder hoe sommige mensen zo kunnen blijven hangen en anderen juist uit je systeem verdwijnen voor je er erg in hebt.

-Y-
Ook een lastige letter en de laatste die ik moet tikken. Ik ben vanmorgen naar Jitty’s geweest (er zit een Y in). De kapper op de Bilderdijkstraat. De kapster was zo goed dat ze me heeft verleid tot het kopen van 40 euro aan haarproducten. Terwijl ik weet dat die shit niet werkt. Thumbs up voor de kapster dus.

-Z-
2015 was het jaar waarin in behoorlijk lang ziek ben geweest. En nog steeds ben ik niet helemaal de oude. In september kreeg ik last van mijn keel en later bleek ik een bacteriële infectie te hebben. Het gaat steeds beter, maar ik ben nog vaak moe of duizelig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s