Dag 46 #Afknappers 1.0

IMG_3661Tot op een bepaalde leeftijd is het ‘normaal’ als je met je vriendinnen op vakantie gaat.

 

Maar na een bepaalde leeftijd komen de zaken anders te liggen. Ik denk dat die  grens bij ongeveer 25 jaar ligt. Als er vier twintigjarige meisjes komen overnachten dan weet de hoteleigenaar dat hij vier bedden moet opmaken. Maar als er twee vrouwen van 30 en 40 komen logeren dan wordt het een ander verhaal, dan maakt hij er maar één op, omdat de twee vrouwen vermoedelijk lesbisch zijn.

Dat gebeurde ons dus deze week. We kwamen aan bij het huisje en er was maar één bed klaargemaakt. In het andere deel van het huis was nog een master bedroom, maar dat matras was kaal. Er stond een groot bed op N. en mij te wachten, klaar voor onze wilde week in Sérhilac. “Ehmz…slapen jullie liever apart?” vroeg het meisje dat ons ontving. We bevestigden haar vraag en ze ging terstond aan de slag om het andere bed ook klaar te maken.

Op zich hebben we het de afgelopen week niet zo heel veel over mannen gehad. Dat was ook weleens fijn. Ik denk dat het de omgeving is die me minder aan bepaalde zaken doet denken. Ik ben juist in staat om wat minder cynisch te zijn en om veel dingen te lachen. Wel ben ik mijn lijst met ‘afknappers ‘ aan het verrijken. In een blog eerder heb ik het al over de Mini-Cooper gehad, maar tijdens onze levensanalyses kom ik erachter dat er nog meer dingen zijn die me niet aanstaan wanneer het mannen aangaat. Dat zijn er eigenlijk best wel veel. Misschien ben ik daarom nog wel single.

Natuurlijk moet de lijst met een korreltje zout worden genomen. Als de liefde van mijn leven een Mini-Cooper rijdt valt er heus wel over te onderhandelen.

Afknappers 1.0

 • Mannen die een Mini-Cooper rijden
 • Kale mannen
 • Mannen met raar haar; Johnny Bravo hanenkam, hipsterknotje, dreadlocks, Einstein-achtig vlashaar, toupetje
 • Mannen met (te veel) tatoeages
 • Mannen die te vaak in de sportschool te vinden zijn
 • Mannen die geen meisje achterop de fiets kunnen nemen (tenzij ze een lichamelijk mankement hebben waardoor ik ze achterop moet nemen)
 • Mannen zonder rijbewijs (ik heb er twee)
 • Mannen die aan yoga/meditatie of welk ander zweverig ding dan ook doen (ik kan aan je aura zien dat je in een jubelstemming bent vandaag)
 • Mannen die aan salsa doen (lekker losse heupjes associeer  ik niet direct met mannelijkheid)
 • Mannen die vegetariër zijn (als je niet van een goed stuk vlees kunt genieten, kun je dat ook niet van mijn vlees :P)
 • Mannen met oorbelletjes (is gay of een ruraal type)
 • Mannen die wekelijks taarten bakken (één keer in het jaar op de eigen verjaardag is voldoende)
 • Mannen met een (te) kleine piemel (men zegt altijd wel “het gaat niet om de grootte het gaat om wat je ermee doet” true, maar onder de 10 cm valt er nog weinig mee te doen)
 • Mannen die op de een of andere manier regelmatig verkleed gaan (tenzij je Sinterklaas bent)
 • Mannen die drugs gebruiken (ik wil je drug zijn, er is geen plaats voor een tweede)
 • Mannen die het alleen maar over zichzelf kunnen hebben
 • Mannen die gekke koosnaampjes bezigen (ik hoorde laatst een man tegen zijn dochter “snoeperdepoep” zeggen…:|)
 • Mannen met angstjes; bang voor spinnen zijn, bang voor het donker zijn, bang voor de stofzuiger zijn, bang voor tractors zijn etc.
 • Mannen die altijd bij hun familie zitten (“mijn moeder is mijn beste vriendin”, daar kom ik dus nooit tussen)
 • Mannen die vuurwerk kopen (“Schat ik heb zojuist een duizendklapper gekocht…gaaf he?)
 • Mannen met een zwak gestel (keelpijn is geen griep mannen)
 • Mannen die hun leven hebben toegewijd aan koffie (koffie is de nieuwe religie)
 • Mannen die regelmatig naar de zonnebank gaan (is dat oranje van jezelf?)
 • Mannen die niet met mij naar bed willen (“laten we nog even wachten met seks, ik wil je eerst beter leren kennen.” Jezus Christus ga Charlotte Bronte lezen)
 • Mannen die kaasboer zijn (tja…die lucht)
 • Mannen die zacht praten

FullSizeRender (4)

     Vlees

Maar er zijn ook zaken die ik meer dan gemiddeld waardeer in een man. En dan noem ik even de wat minder gangbare zaken want een knappe, hard werkende, sociale, slimme, zorgzame man wil iedereen wel. Dus mochten onderstaande dingen op jou van toepassing zijn dan ontvang ik graag een mail met naam en adresgegevens ;).

Ja graag 1.0

 • Mannen die van games houden (zowel analoog als digitaal)
 • Mannen die niet tegen hun verlies kunnen (zweet op het voorhoofd, gefrustreerde blik, met de linker mondhoek trekken, vuist  op tafel…zo cute)
 • Mannen die af en toe kind durven te zijn (je komt thuis en hij speelt opeens met de duplo, geniaal)
 • Mannen die goed kunnen auto- en/of motorrijden
 • Mannen die af en toe eens flink drinken en eten
 • Mannen die voor mij bestellen (en jij neemt de steak, klaar)
 • Mannen die aan mijn kant staan (ook al slaat dat nergens op: “natuurlijk is het belachelijk dat je bent aangehouden, omdat je door rood reed. Klootzakken zijn het bij de politie, allemaal.”)
 • Mannen die lezen (en niet alleen maar de Voetbal International)
 • Mannen met een dirty mind
 • Mannen die met woordgrappen uit de voeten kunnen (en bij voorkeur in combinatie met de dirty mind)
 • Mannen die mijn bestaan op social media erkennen
 • Mannen met discipline
 • Mannen met een lekker luchtje
 • Mannen met een (bescheiden) baardje (ook hier weer geldt een uitzondering voor Sinterklaas)
 • Mannen die de baas zijn (niet op seksueel gebied overigens)
 • Mannen die slimmer zijn dan ik
 • Mannen met een ferme handdruk
 • Mannen in pak (alhoewel dat binnen de categorie ‘gamers’ een zeldzaamheid is)
 • Mannen die kunnen klussen (werkschoenen aan, zweet op de rug, gaten in de spijkerbroek en stof in het haar – naar mij toe)

Ik denk dat ik er wel zo’n beetje ben. De punten zijn (bijna) allemaal uit het leven gegrepen. Alles heb ik een keer meegemaakt bij iemand en dat is me bevallen of juist niet. Ik zal mijn best doen om de lijst regelmatig te updaten, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s