Dag #41 Frituren

IMG_3423Sommige mensen gaan op reis en doen dan allemaal cultureel verantwoorde dingen.

Ze bekijken tientallen kerken en musea en lopen met zweet in een bilnaad bij 35 graden door eeuwenoude pittoreske dorpjes. Hartstikke leuk allemaal, vooral doen.

Maar vandaag wilde ik vooral NIETS doen. Gewoon bij het zwembad liggen, mezelf insmeren met olie en frituren tot het vlees gaar is. En dat is wat we hebben gedaan (okay, we hebben een  ochtendwandeling door het dorp gemaakt en bloemen geplukt en bramen gesnoept…tering dat klinkt echt als een scene uit The Sound of Music). We lagen de hele dag bij het zwembad en af en toe namen we een duik en trokken we wat baantjes om vervolgens weer verder te bakken en te lezen. Dit is mijn oppervlakkigheid. In tegenstelling tot mijn dagelijks leven waarin ik altijd aan het rennen en vliegen ben, kan ik op zo’n vakantie alles uitzetten en gewoon gaan liggen. De enige afspraak die ik heb, is met de zon. Als  die achter de bergen verdwijnt, kom ik in actie.

Ik heb ook mijn boek uitgelezen. Het was een geweldig boek. Ik zal er morgen wat meer over schrijven en ’s avonds zijn we wat gaan eten in Brive (waar overigens alle goede restaurants gesloten waren). Het was een prima dagje, morgen maar eens kijken wat de lokale markt te bieden heeft.

 

FullSizeRender (1)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s