Dag #37 Liever een hoogvlieger

vlekIk heb vandaag niet zoveel inspiratie om te schrijven.

Ik had vanavond eigenlijk les moeten geven, maar de cursisten cancelden en daardoor kwam ik opeens met een lege avond te zitten. Ik had naar vrienden kunnen gaan waar nacho’s werden gegeten, ik had kunnen vragen of iemand mee wilde naar de pubquiz, maar ik zag een enorme rode vlek de weerkaart van het KNMI binnendrijven en toen dacht ik: mwah….thuis is ook okay.

Dus ik maakte gebakken eieren met spek, maar ik vergat het spek eerst in de pan te doen en daardoor maakte ik eigenlijk een uitsmijter met spek, omdat ik die er uiteindelijk bovenop gooide.

Ik bedacht een nieuw onderwerp voor een blog: de foto’s van Tinder. Waardoor ik de halve avond op Tinder heb gezeten en foto’s van mannen heb zitten turven. Ik ben bij 40. Bij vlagen ben ik actief op Tinder. Ik vind het een interessant fenomeen, maar het zet verder niet veel zoden aan de dijk. Regelmatig vragen die Tindermannen: “Wat zoek je hier?” Ik heb dan geen idee wat ik moet antwoorden. Ik kan moeilijk zeggen: D. 2.0.

Want eerlijk gezegd. Wat kan ik zeggen? Ik heb geen idee wat ik zoek en wat ik wil. Ik weet dat ik iets mis, maar misschien moet ik dat eerder bij mezelf zoeken dan op Tinder. En daarbij komt dat de lat behoorlijk hoog ligt. Kaal? Tot ziens. Geen baan? Doei. Je houdt niet van films? Bekijk het maar. Je houdt niet van games? Toedeledokie. Je gebruikt af en toe drugs? Mazzel. Je houdt van techno? No. Je doet aan yoga? Niet chill. Je rijdt een Mini Cooper? Mij niet gezien. Je scheert je okselhaar? Scheer je weg. Je hebt alleen maar beste vriendinnen? You go girl, maar niet met mij. Je wil binnen vijf jaar vijf kinderen en een stationwagon? Dacht het niet.

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Maar ik heb een redelijk glas wijn op en ik wil zo verder lezen in een geniaal boek waar ik vorige week in begonnen ben en dat ik al bijna uit heb (The Girl on the Train en ik weet dat jij het ook gaat lezen).

Maar in mijn verveelde bui ben ik weer wat van die suffe testjes op Facebook gaan doen met titels als: Wie is jou beste vriend, kun je goed zoenen, ken jij je partner goed, wat voor dier ben jij, wie is jouw beschermengel etc. En natuurlijk zijn de uitkomsten van die testen compleet onzinnig (net zoals het noemen van fruityoghurt fruityoghurt terwijl er maar een eetlepel fruit in zit) maar vandaag zat er wel een mooie tussen.

De vraag was: welke man past bij jou?

hoogvlieger

Vooral die laatste zin. Dat is ‘t. Facebook heeft me zojuist duizenden euro’s aan psychotherapie bespaard.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s