Dag #28 Mali

IMG_3132Ze kwamen samen de lift binnen en de zongebruinde huid, reistassen en sokken in teenslippers maakten duidelijk dat ze net uit het vliegtuig kwamen gerold. Iets zei me dat deze twee zo’n verschrikkelijke Aziatische vakantie hadden geboekt compleet met olifantenritjes en tijgers aaien. Het ergste was dat ze beiden DEZELFDE broek aan hadden. Mijn eerste reactie was die van opspelend maagzuur, maar eigenlijk begon ik het al vrij snel van de andere kant te bekijken. Die broeken waren zó lelijk, dat kon alleen maar een grap zijn. Dat die twee romantisch in één of anders schijtwinkeltje zonder airconditioning stonden en samen op zoek gingen naar de lelijkste broek die ze konden vinden. Die zouden ze dan allebei kopen en aantrekken, zodat ze elkaar niet kwijt konden raken in de stoffige menigte. Ik speelde de geïnteresseerde buur dus ik vroeg hoe de vakantie was geweest. “Ja…heeeeeerlijk.” Antwoordde het meisje met een stem van meisjes die doen alsof hun stem permanent last heeft van een kater. “We zijn naar Mali geweest…en we waren totaal niet voorbereid op het weer hier.” Goed, dacht ik, een pluspunt voor Mali. Maar kom op, totaal onvoorbereid op het weer? Je leeft in Ne-der-land. Daar kun je beter altijd in je skipak uit het vliegtuig komen dan op je sokken in teenslippers want de kans is vele malen groter dat het hier gewoon kut is.

FullSizeRender (11)

Iets van dat goede weer in Mali had ik vandaag ook wel kunnen gebruiken, maar daar hadden de weergoden duidelijk mali-ng aan :). Ik ging eten in Wijk aan Zee (overigens de eerste keer in mijn leven dat ik Wijk aan Zee aan deed)bij Aloha. Eigenlijk was het best tof om met dit weer aan het strand te eten. De zee is super wild en het is prachtig om de schuimranden van de zee met volle kracht te zien aanspoelen. In de verte konden we de grote schepen langzaam zien naderen waardoor het af en toe uit een scene van Pirates of the Caribbean leek.

Toen we weer op huis aan gingen, was het weer zo slecht dat we in plaats van een goodiebag een vuilniszak mee kregen die als poncho kon dienen. De mensen in de lift waren dus niet de enigen met een waardeloze outfit vandaag.

IMG_3137

 


Een reactie op “Dag #28 Mali

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s