Dag #20 Koude Poes

IMG_3016Het was een prima weekend. Het was alleen een beetje jammer dat de man die ik eventjes datete een notoire rokkenjager bleek te zijn. Daar kwam ik gisteravond achter. Maar daarover meer als ik er niet zo kwaad meer over ben.

Vandaag ben ik met L. naar de Hallen geweest. Inmiddels is de Hallen verstoten van de eerste plaats van de Amsterdamse Hipsterhotspotlijst door heel Amsterdam Noord dus het is er een stuk rustiger dan vorige zomer. Dat betekent dat je er nu normaal kunt zitten en praten zonder te hoeven schreeuwen en dij aan dij te zitten met bebaarde mannen en vrouwen.

L. wilde verschillende gerechten proeven en terwijl we begonnen met een Moa Pastry met ei en spek want ik vond dat dat om 13:00 ook wel als ontbijt zou kunnen doorgaan na mijn turbulente nacht. Een prima pasteitje dat inderdaad niet al te zwaar op de maag lag. In tegenstelling tot het nieuws van P.: hij vertelde me dat hij concrete plannen met zijn zus heeft gemaakt om een eigen zaak in Rotterdam te beginnen en omdat hij vindt dat hij daarvoor in Rotterdam moet wonen, heeft hij maar meteen een appartement in Spangen bezichtigd vorige week en daar is hij zo enthousiast over dat hij zijn etage in het centrum van Amsterdam wil opgeven. Ik was even in shock. L. is echt een culturele alleseter: het concertgebouw, musea, dans, film, theater hij lust het allemaal. Als hij Amsterdam inruilt voor Rotterdam zullen zijn culturele behoeftes een stuk minder goed bevredigd worden.

Het volgende gerecht was een ambachtelijke hot dog. Ik had al eerder vernomen dat dat een succes was, dus dat moesten we proberen. Maar echt bevredigend was de hot dog niet. De hot dog is het Rotterdam van de Foodhallen. Het vlees en het broodje waren eigenlijk vrij smaakloos en beide waren ook ontzettend droog. Dat werd getracht te compenseren met een gigantische hoeveelheid saus waar mosterdballetjes in zaten die tussen mijn tanden gingen zitten. Overigens werd de hot dog bereid door een nogal koude poes. L. zei: “Die heeft er duidelijk geen zin in vandaag.” L. is natuurlijk wel bang dat hij misschien een overhaaste keuze maakt, maar het is ook weer typisch iets voor hem om zich halsoverkop in een nieuw avontuur te storten. En ik waardeer het wel als mensen risico’s nemen en plannen maken. Als je dat niet doet blijf je stilstaan. Terwijl we de hot dog aten, ontwaarde ik een oud-studiegenote met wie ik TFT heb gestudeerd. Het is hartstikke leuk om na zo’n lange tijd weer iemand te zien en te horen waar iemand allemaal mee bezig is. En ook in het korte gesprek dat we even hadden, vertelde ze me over haar plannen. Ze werkt bij een marketing bureau, maar ondertussen probeert ze haar hobby fotograferen uit te bouwen. Ze vertelde dat ze hoopte dat ze op termijn drie dagen kan werken en dag twee dagen kan besteden aan de fotografie. Ook weer een voorbeeld van iemand die plannen maakt en er voor gaat.

Na de hot dog kwam het broodje entrecote. Alhoewel wat aan de prijzige kant (6,50 voor een kadetje met een geniale botersaus, een stukje entrecote en een blaadje sla) was hij wel errug lekker. En de entrecote dude, compleet met hipsterhaar en baard en een gezellige neusring, prees zijn waren wel op de juiste manier aan. We mochten eerst een stukje vlees goedkeuren voordat we daadwerkelijk tot een bestelling overgingen. Wel jammer dat er een van de hipsterharen in mijn broodje entrecote was beland. Maar wellicht is het vast een nieuwe culinaire trend aan het worden.

Ik dacht later na over mijn eigen plannen. Heb ik ze nog wel? Ik ben recent van baan gewisseld dus op dat vlak heb ik even geen grote plannen. Ik ben wel voornemens heel goed te worden in wat ik nu doe en me meer te verdiepen in het project management in de food industry. En wellicht dat ik binnen deze branche wel wil doorgroeien. Reizen heeft nooit echt hoog op mijn lijstje gestaan, maar toen ik laatst een film zag die zich afspeelde in Schotland bedacht ik me dat het gaaf zou zijn om volgende zomer met de motor door Schotland te toeren. Ik heb plannen voor mijn liefdesleven, maar mijn liefdesleven heeft duidelijk andere plannen voor mij en die hebben te maken met real life Hank Moody’s die kennelijk niet genoeg hebben aan één vrouw. Ik ga nadenken over een nieuw plan, misschien op kleine schaal. En qua liefde…ik ben de komende tijd wel even tevreden met een…koude poes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s