Dag #4 Mis

IMG_273823:50 het is nog 23 juli. Live op de gitaar: Get Lucky. Dank je wel.

Koffie. Dat was iets voor oude mensen. Nu ben ik oud(er) en is het nog steeds niets voor mij. 

Als ze in de kroeg limonade verkochten zou ik dat steevast bestellen. Ik moet toegeven dat ik van het weekend limonade maakte met een scheut Malibu erbij, dus ergens vindt mijn limonade zijn weg naar volwassenheid, maar toch, zonder alcohol is het nog steeds het beste drankje ooit. Koffie is nog steeds niet mijn ding en dat vind ik onvolwassen van mezelf. Dus zo nu en dan probeer ik als ik een dipje heb om 15:00 een Wiener Melange mét chocomel en drie zakjes suiker uit de koffieautomaat in de kantine. Maar het smaak helaas nog steeds naar koffie.

Mijn afkeer van koffie weerhoudt me er niet van om hippe koffietenten als de Starbucks binnen te schuiven en daar een grote WITTE chocolademelk te bestellen en doorgaans hebben ze bij koffietentjes ook zeer degelijke taarten. En toegegeven: koffie riekt best lekker. Dus over het algemeen is het goed toeven in koffietentjes en daarom strijk  ik regelmatig neer bij de Bagels and Beans voor een thee (dat wel) en een cheesecake, want die is gewoon zoals ‘ ie moet zijn met zijn bastognebodem.

Eigenlijk is het ook niet erg om koffie vies te vinden. We zijn als mens geprogrammeerd om bittere smaken vies te vinden, omdat de bessen die giftig zijn ook bitter smaken. En verder is het ook niet echt goed voor je lijf. Zie hier. 
Dit alles weerhield me er niet van om vandaag om mee te doen aan een wedstrijd op Facebook die werd uitgeschreven door de Bagels and Beans Bos & Lommer om te raden hoeveel koffiebonen er in een bak zaten. De prijs was…een gratis kop koffie.

Vanavond had ik een gesprek (wat een verrassing).
“Ik denk dat er iets mis is met jou, maar ik ben er nog niet helemaal achter wat.”  zei ik tegen mijn gesprekspartner.
Hij vond dat ik dit niet kan zeggen. “Er is niets mis met iemand, mensen zijn hooguit niet hetzelfde als jij. Dus je mag niet meer zeggen dat er iets mis is met iemand. Dat wil ik je nooit meer horen zeggen.”

En zojuist zag ik op Facebook dat ik de gratis kop koffie heb gewonnen, wellicht dat ik dus het zwarte goud ga verzilveren. Maar dan hoop ik eigenlijk dat ik er thee voor in de plaats kan krijgen of, nog beter, een stukje cheesecake. Want er is niets mis met jullie of mij. Maar wel met koffie.


Een reactie op “Dag #4 Mis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s