The Forest

KAMPVan de week was ik ziek en zielig. Het perfecte excuus om weer eens te gamen.

The Forest is een zogenaamde Alpha game. Het betekent dat het spel nog in ontwikkeling is en dat je als speler tijdens het spelen de nodige bugs (fouten) kunt aantreffen. Ook wordt het spel om de zoveel tijd geüpdatet. Het spel kostte 15 euro en de reacties van andere spelers waren lovend. Ik vond het het proberen waard.

Als je je niet een beetje inleest, heb je geen idee wat je te wachten staat in The Forest. In het kort komt het erop neer dat je in een vliegtuig zit dat neerstort in een….bos, het doet een beetje aan Lost denken. Je zit naast een kind, maar na de crash wordt dat kind meegenomen door een figuur met een dubieus uiterlijk. Is het een zombie? Is het een alien? Wie zal het zeggen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk een hoop rotzooi verzamelt die in en rondom het vliegtuig ligt, want die creeps kunnen elk moment komen. Je moet pakken wat je pakken kunt ook al heb je geen idee waar alles voor dient. Dat komt later wel in het spel.

Later…dat is een nogal beperkt concept in The Forest. Zodra ik mijn spullen heb verzameld ren ik als een malle het bos in totdat ik een plekje bij een beekje tegenkom. Met behulp van de survivalgids bouw ik een hut. Maar nadat ik vier bomen heb gekapt, krijg ik honger en moet ik op zoek naar voedsel. Ik eet een paar paddenstoelen en daardoor krijg ik mijn hut niet voor het donker af. Zodra de duisternis inzet, klinkt er al snel een onheilspellende tune en voor ik het weet staat er zo’n freak voor me en sterf ik een vlugge dood (serieus ’s avonds met een kaarsje aan is dit best een eng spel).

Days survived: 0

Blijkbaar is het zaak om als een speer een hut te bouwen en een fikkie te stoken waarop ik konijnen kan braden. Op naar poging 2 dus. Dit gaat al een stuk beter. Ik krijg mijn hut voor het donker af, weet een vuurtje te maken en ik vermoord tijdens het bomen hakken een hagedis die ik later op het vuur gooi. ’s Nachts is het best eng in het bos. Het is pikkedonker en door het vuur trek ik de freaks aan, maar omdat ze bang zijn voor licht komen ze niet te dichtbij. Op een gegeven moment staat er plots een achter me en ik schrik me de t*ring. Ik zwaai in paniek wat heen en weer met mijn bijl en dan ligt hij dood op de grond. Ik hak zijn lichaam in stukjes en ik verzamel zijn tanden (daar kan ik blijkbaar ook wat mee). De volgende ochtend, yeah…ik heb de volgende ochtend gehaald, bouw ik verder aan mijn fort. Maar als mijn mannetje ziet dat hij onder het bloed zit, moet ik met hem naar het water om hem te wassen. Gelukkig zit ik vlakbij een meer, dus ik ren zo hard ik kan naar het water. Zodra ik het water uitkom, staat er een gemuteerde vrouw voor me die als een bezetene op me duikt. Ik doe maar wat, maar het mag niet baten.

woman

Days survived: 1

Ik besluit het over een andere boeg te gooien: twee dagen lang bouw ik een noodkamp en schuil ik ’s nachts in de struiken, omdat ik me op die manier steeds een stukje verder verplaats, raak ik steeds verder van het neergestorte vliegtuig. Op de derde dag vind ik een soort inham naast een rots. Daar bouw ik een serieus kamp met vallen en een poort. Dat gaat goed. Ik overleef een paar nachten en een van mijn vallen weet zelfs een mutant te doden. De mutanten zijn ’s nachts het meest actief en dan zorg ik dat ik genoeg gegeten en geslapen heb om de wacht te kunnen houden. De ochtend van de zevende dag staan er echter twee mutanten voor mijn val en voor ik het weet zijn ze mijn kamp binnengedrongen. Ik probeer ze neer te maaien, maar ze zijn te sterk. Ik sterf.

Days survived: 7

Dit spel is verslavend. Ik heb vandaag 3 uur lang zitten spelen en kan niet wachten tot ik weer kan. Dit spel combineert survivaltechnieken met horror en dat werkt heel goed. Wanneer je waar een freak tegenkomt is compleet onvoorspelbaar. Met je vuur en je nederzetting trek je wel hun aandacht, maar de ene plek is drukker bevolkt dan de andere. Tevens ben ik benieuwd naar mijn doel: moet ik het kind halen? De grotten ontdekken? 100 dagen overleven? In de grotten hebben de mutanten veel spullen opgeslagen die nuttig voor mij kunnen zijn. Ik denk dat het zaak is zo snel mogelijk een pistool of een grotere bijl te vinden, zodat ik meerdere engerds tegelijk te lijf kan gaan.

En nu….naar buiten.

 

dood

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s