Dag #40 – Een lege plek in een bed –

zadelruikerAlles wat in de liefde ooit tegen je is gezegd is een leugen.
Niets van wat je ooit is beloofd heeft standgehouden.
De liefde is een contract voor onbepaalde tijd dat elk moment ontbonden kan worden.

En als we dat weten, want we weten het, waarom gaan we dan iedere keer weer die overeenkomst aan? Waarom nemen we de risico’s van verdriet en pijn als ze net zo zeker zijn als de dood. Want als Magere Hein ons niet van de liefde berooft, doen onze geliefden dat wel.
Want op een dag is het niet meer  “ik vind je lief, je bent de vrouw van mijn dromen, ik hou van je, met jou wil ik oud worden, ik ben zo blij met jou in mijn leven, ik ben de gelukkigste man op de wereld, jij bent het mooiste dat me ooit is overkomen, je bent de geilste en de lekkerste, je bent alles wat ik zoek in een vrouw, je bent…je bent….”
En uiteindelijk ben je niets meer…je bent een naam in een telefoonlijst waar ooit elke minuut van dag mee gewhatsappt werd, je bent een foto in een doos, je bent een vage herinnering bij Christian Dior, je bent een woord dat niet meer gebruikt wordt, je bent een datum van 1 januari 2010 tot 5 december 2013,  je bent een lege plek in een bed die binnen afzienbare tijd opgevuld gaat worden door iemand anders.

Dus waarom, in godsnaam, wil ik dat nog?


Een reactie op “Dag #40 – Een lege plek in een bed –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s