Dag #35 – Reset –

photo (10)Ik heb heel veel gedaan tijdens de afgelopen weken, maar met nog maar een week vakantie te gaan, voel ik dat er iets mist. Ik heb een reset nodig.

Zes weken lang thuisblijven is te lang. Dezelfde meubels, dezelfde mensen (no disrespect), hetzelfde ontbijt…ik heb een reset nodig om volgende week met een schone lei te kunnen beginnen. Thuisblijfblog of niet, ik moet even weg.

Vandaag nam ik voor het eerst sinds jaren de trein naar Obdam. Daar zit ik nu vanuit het logeerbed in de studiekamer van mijn pa deze tekst te typen. Vanavond zouden mijn pa en ik dan eindelijk samen een motorrit gaan maken. Mijn pa had zijn motor echter al bijna een jaar niet aangeraakt, dus het was nog een verrassing of de Yamaha een beetje mee wilde werken. Bij de eerste poging bleef hij verdacht stil, maar met behulp van de startkabels begon hij enthousiast te brullen. We hadden te vroeg gejuicht: toen we de motor voor de tweede keer startten, gebeurde er niets. Ook niet met behulp van de startkabels. We probeerden van alles: de startkabels anders plaatsen, de motor aanduwen, even wachten…maar het feest ging niet door.

Echte motorrijders klussen aan hun eigen motor. Ook ik. Zo kwam het dat ik vandaag voor het eerst in mijn leven aan een voertuig heb gesleuteld. Compleet met schroevendraaier in mijn kontzak. De ketting moest nog even aangedraaid worden en bij het nalopen van de motor had mijn vader gezien dat er ergens een schroef miste. Dat betekende dat de hele zijkap van de motor er af moest. Dat was best een klus.

Morgen ga ik weg. Vier dagen in mijn eentje toeren door Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Sommigen vinden dat eng: als vrouw in je eentje op de motor door gebieden die je niet kent. Tja, er kan inderdaad van alles gebeuren, maar als ik dingen zou laten omdat er dingen kunnen gebeuren dan zou ik niets meer kunnen doen.

Tot morgen, vanuit Duitsland.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s