Dag #27 – Losweken –

photo 1 (5)Mijn huisgenoot moest lachen toen ik zei dat ik in mijn eentje op de motor naar Texel ging.
“You do all the romantic stuff on your own: swimming in the rain, going to the island by bike…it’s funny.”

Hij heeft wel een beetje een punt. Die dingen zou ik ook samen willen doen, maar als dat niet gaat, betekent het niet dat ik thuis sudoku’s moet gaan zitten maken of andere bezigheden die uitermate geschikt zijn om in je eentje te doen. Ik doe al die romantische dingen gewoon alsof er niets aan de hand is en heb gewoon verkering met mezelf. En eigenlijk is dat best duurzaam. Volgende week bedenk ik het ultieme romantische uitstapje en dat ga ik dan in mijn eentje doen.

photo 2 (5)

Vanmorgen bracht ik mijn zusje weer terug naar De Koog en daarna heb ik weer over het eiland gecrost. Ik heb Oudeschild bezocht en door de haven gewandeld en daarna ben ik naar de dijk gereden om bij de zee te liggen en mijn boek uit te lezen. Hoe meer mensen er in mijn omgeving zijn des te meer er valt te observeren, maar er was nauwelijks iemand op de dijk. Een paar jongeren die een scootertochtje aan het maken waren en bij de picknicktafel een lunch gebruikten. Ik vond het wel aandoenlijk om dat te zien. Zes van die opgeschoten jongeren die heel braaf aan de picknicktafel zaten. Daarna kwam er een stel met drie kinderen die ook daar lunchten en ik zag dat de man zijn vrouw in zijn armen nam haar diep aankeek terwijl hij haar zoende, het kan dus nog na drie kinderen.

Ik bedacht me dat ik eigenlijk de afgelopen weken heel veel bezig ben geweest met water. Regen, zwemmen, meertjes, zee…vandaag ook weer. Ik heb de behoefte om ergens in te duiken. Of ik ben me letterlijk en figuurlijk aan het losweken.

Gelukkig slaap ik vanavond niet alleen 🙂

photo 4 (1)

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s