Dag #21 – Uw auto is open –

12906aardappelstamperSeks sells…dat weet ik van toen ik nog bij de televisie werkte. En nu weet ik het weer. Tom Cruise zorgde vandaag voor 100 pageviews (dank je wel) en de dag  is nog niet voorbij.

Vandaag doet deze thuisblijfblog ook echt waar hij voor bedoeld is: een verslag van het thuisblijven. S. zei dat het goed zou zijn om eens een keer met mezelf te zijn. Aangezien ik er de afgelopen weken weer bizarre agenda’s op na heb gehouden neem ik nauwelijks de tijd voor mij. En dat wil ik eigenlijk ook niet. Want alleen zijn betekent confrontatie en die ga ik liever uit de weg momenteel.

Maar ik was vandaag alleen en het was gezellig met mezelf. Ik ging naar de Albert Heijn om voor het eerst in de week eens normaal te koken: taart en pompoensoep. Ik deed de was, aaide de kat en las een boek.

Het boek dat ik nu lees Gone Girl, is een detective met een modern randje. Zo op het eerste gezicht is het een standaard “girl gone missing” verhaal, maar door het wisselende vertelperspectief en de moderne kijk op relaties is het verfrissend en bij vlagen grappig. Vooral de vrouwelijke hoofdpersoon weet op een treffende manier te verwoorden wat er misgaat tussen mannen en vrouwen. Vandaag las ik de tip: “One should never marry a man who doesn’t own a decent set of scissors (..). It leads to bad things.”
Ik denk hetzelfde over de stampotstamper. Als je wilt weten of je nieuwe lover en jij een toekomst hebben, kijk in de keukenla. Als er geen stampotstamper in ligt, kun je er net zo goed meteen mee kappen.

Om 21:00 werd ik gebeld. Ik haat bellen. Ik word ook nooit meer gebeld. Als ik word gebeld is het standaard mijn moeder of de Elsevier. Maar sinds er, ik weet het het is verschrikkelijk, een blaadje op mijn autoraam is geplakt met de tekst: “Te Koop” en daaronder mijn telefoonnummer, weet ik dat ik moet opnemen als ik mijn auto wil verkopen. Ik nam dus maar op.
Arabisch gereutel.
“Hallo?”
“Hallo! Uw auto is open!”
“Wat?”
“Uw auto is open! Ik liep langs en zag “auto te koop”, is mooie auto (serieus?? #1). Maar ik zag ook auto is open!”
“Serieus #2??” (nu lijkt het alsof ik heel verbaasd was, maar in feite gebeurt dit mij wekelijks)
“Ja! Hij staat helemaal open.”

De man deed vervolgens twee biedingen. 600 euro voor mijn auto en hij bood aan om mijn auto op slot te doen. Ik accepteerde beide niet, maar ik vond het wel heel lief dat hij me belde. Ik had het eerder moeten doen, zo’n briefje voor het raam met mijn nummer, het is best een luxe om gebeld te worden met de mededeling dat je je auto op slot vergeten bent te zetten.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s